EkonomiGündem

Bakan Bilgin Mayıs ayı sonunu işaret etti! Maaşlara 1.500 TL zam geliyor: Detaylar açıklandı

Milyonlarca memurun beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için kritik gelişme yaşanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den önemli bir açıklama yapıldı. Bakan Bilgin bu düzenleme için tarih verirken beklentiler Mayıs ayı sonuna çevrildi.

AYLIKLAR 1.500 TL ZAMLANACAK

Milyonlarca öğretmen, emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi netleşmeye başladı. Bu noktada ek göstergesinin 3600’e yükselmesinin emeklilik, ikramiye, maaşa yansımasının yaklaşık 25 milyar lira civarında olması olarak hesaplanırken ek gösterge kapsamında 6 bin lira emekli aylığı olan öğretmenin geliri yaklaşık 1.500 lira, 200 bin lira olan emekli ikramiyesi de 500 bin lira artacak.

150 ZAMLANACAK

Bunun yanı sıra mevcut durumda çalışanların maaşlarında ise ek göstergelerdeki farklılıklara göre 100-150 lira arası bir artış hesaplanıyor. Hükümet ve Memur-Sen’in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ek gösterge konusunda 11 sendikayla bağlı bulunan hizmet kollarına ilişkin görüşmesinin de gerçekleştirildiği duyuruldu.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLAMALARI

Bakan Vedat Bilgin ise bu konu hakkındaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var.

MAYIS AYI SONUNDA

3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde.”

İlgili Makaleler