Gündem

Bakan Dönmez’den elektrik kesintisi açıklaması: 74 bin 500 vatandaşın elektriği kesildi!

Dün İzmir’de meydana gelen 6.9’luk depremin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Dönmez tarafından yapılan açıklamalarda deprem sonrası 74 bin 500 vatandaşın elektriğinin kesildi bildirildi. Ancak dün akşam itibarıyla evlere yeniden elektrik verilmeye başlandı.

Tüm Türkiye İzmir’de meydana gelen 6.9’luk deprem nedeniyle sarsılmış durumda. Bu kapsamda yetkililerden çeşitli bilgilendirme açıklamaları yapılıyor. Basına konuşan Bakan Dönmez depremin ardından bin 500 vatandaşın elektriğini açıkladı. Ancak daha sonra elektrik vatandaşlara yeniden verilmeye başlandı. Dönmez tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “An itibarıyla 1600 abonenin elektriği kesik durumda. Bunların büyük bir kısmı Bayraklı’da, 400 civarında abonenin de Seferihisar bölgesinde elektriği kesik.” İfadeleri kullanıldı.

İşte Bakan Dönmez’in açıklamalarından satırbaşları:

Bu elektrik kesintisi o bölgedeki arama kurtarma faaliyetleri ve bazı ağır ve orta hasarlı binaların tedbir amaçlı elektriğinin kesilmesinden kaynaklanmaktadır. Doğal gazda da yaklaşık 3 bin 500 abonemizin doğal gazı kesik durumda. Doğal gaz elektriğe göre biraz daha kritik durumda, o açıdan daha tedbirli olmak durumundayız. Burada da AFAD’ın yönlendirmelerini de dikkate alarak bu hizmeti vermeye çalışıyoruz.

Doğal gazın kontrolsüz bir şekilde binalara verilmesi risk oluşturabilir. O açıdan tedbir amaçlı doğal gazı şu anda bu civarda kesintiyle yürütüyoruz ama ilerleyen saatlerde AFAD’ın talebi ve izniyle doğal gaz hizmetini de tekrar vermeye başlayacağız.

Elektrik üretim tesislerimizde de bir sıkıntı söz konusu değil. Ana iletim hatlarımızda da sıkıntı yok. Gerek doğal gaz gerekse elektrik tarafında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Başta İzmir olmak üzere tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

İlgili Makaleler