Gündem

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: O ödemeler de evlere yapılacak!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında risk grubundaki vatandaşların talep etmeleri halinde maaşlarını evden alabileceği açıklanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerinin de vatandaşların evlerine teslim edileceğini duyurdu.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle vatandaşların sokağa çıkmasını ve PTT kuyruğuna girmesi risk taşıyor. Ödemeleri için insan kalabalığına karışmak zorunda kalan vatandaşlara çözüm üretildi. PTT şubelerinin kapatılması ile birlikte vatandaşların ödemeleri postacılar aracılığı ile evlerine gönderiliyor.

İlk etapta 600 bin vatandaşa teslim edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce 1000 TL sosyal yardım ödemesi ile sınırlandırılan evde ödemenin kapsamının genişletildiğini açıkladı. Kısa çalışma ödemeleri, işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı ve ücret garanti fonu ödemelerinin de elden verileceğini belirten Bakan, Karaismailoğlu “İlk etapta 600 bin vatandaşa 6 Nisan’dan itibaren evlerinde teslim edilecek” açıklamasını yaptı.

Bakan Karaismailoğlu vatandaşın sağlığı için başlatılan uygulama ile ilgili, “Hak sahiplerine yapılacak sosyal yardım ödemeleri, PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan 5 gün içinde vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde yapılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir