Gündem

Bakan Koca 11 Haziran corona virüsü tablosunu paylaştı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yeni corona virüsü tablosunun açıklandığı duyuruldu. Bakan Koca tarafından yapılan değerlendirmede, “Yeni iyileşen sayısıyla yeni tanı konan vaka sayısı birbirine yakın.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Türkiye’de 11 Haziran’da kaç vaka tespit edildi.

Normalleşme dönemi ile birlikte bir çok kısıtlama kaldırıldı. Ancak salgın henüz bitmiş değil. Bu nedenle yetkililer tarafından sosyal mesafe ve maske uyarıları yapılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından güncel corona virüsü veri tablosunu paylaştı. Güncel durum hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Koca, “Virüsün etkisi azaldı yanılgısı ile tedbirleri terk etmeyin.” Uyarısında bulundu.

Bakan Koca resmi twitter hesabı üzerinden, “Test sayısında 2,5 Milyona ulaştık. Şimdiye kadarki vakaların %85’i iyileşti. Yeni iyileşen vaka sayısıyla yeni tanı konan vaka sayısı birbirine yakın. Virüs gücünü hatalı iyimserlikten alıyor. “Virüsün etkisi azaldı” yanılgısı ile tedbirleri terk etmeyin.” Paylaşımını yaptı.

11 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU

Bugün 49 bin 190 test uygulandı. Uygulanan testler sonucunda 987 kişide daha Covid-19 tespit edildi. 17 kişi hayatını kaybederken, bin 21 kişi virüsten kurtularak sağlığına kavuştu. Ülkemizde toplam vaka sayısı ise 174 bin 023’e yükseldi.

İlgili Makaleler