Gündem

Bakan Koca açıkladı: Ek ödeme yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamalarında sağlık çalışanlarına da müjdeyi verdi. Buna göre; sağlık personeline 1 Ağustos'tan itibaren 3 ay boyunca ek ödeme yapılacak.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle Bilim Kurulu yeniden bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, sağlık çalışanlarına müjdeyi verdi. Bakan Koca, sağlık personeline 1 Ağustos’tan itibaren 3 ay boyunca ek ödeme yapılacağını bildirdi.

3 ayda ödenecek

Koca tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda, “Özellikle Kovid’li hastalarla ilgili poliklinik, servis, yoğun bakım ve benzeri yoğun ilgilenen branş veya branş dışı hekimler ve sağlık çalışanları olmak üzere bir ek ödemenin 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık bir zaman diliminde ödeneceğini buradan söylemek istiyorum. Ayrıca Kovidli hasta grubuyla daha çok uğraşmayan hekimlerimiz veya sağlık çalışanlarımızla ilgili de ocak ayı esas alınarak ayrıca düzenleme yapılarak, ek ödeme planlanıyor.” İfadeleri kullanıldı.

Ayrıca Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda aile hekimlerine de ek ödeme yapılacağı belirtildi. Bakan Koca ödemeler ile ilgili olarak, “Aile hekimlerimize de 1 Ağustos itibarıyla Kovidli hasta takibi esas alınarak bir ek ödeme olacağını söylemek istiyorum.” dedi.

İlgili Makaleler