Gündem

Bakan Koca açıkladı: Hamilelerin idari izni 8 hafta uzatıldı!

Corona virüsü sonrası normalleşme döneminde kamu çalışanları izin durumlarını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda hamilelerin izinlerinin 8 hafta uzatıldığı duyuruldu. Tek izinli sayılanlar ise hamileler değil 29 Mayıs tarihli genelgeye göre, 60 yaş üzerinde olanlar ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı bulunanların idari izinli sayılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kamu çalışanı hamilelerin idari izninin 8 hafta uzatıldığı duyuruldu. Bakan Koca tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda, “Bakanlığımız ve kamu çalışanı tüm hanımların hamilelik izni Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 8 hafta uzatıldı. İdari izin 32’nci hafta yerine hamileliğin 24’üncü haftasından itibaren başlayacak. Dünyaya bir bebek gelecekse akan sular süren işler durmalı. Veya başkası tarafından yapılmalı” ifadeleri kullanıldı.

60 yaş ve üzeri de idari izinli

Corona virüsü süreci sonrası normalleşme döneminde tek idari izinli sayılanlar hamileler değil. 29 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan “COVİD-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler” konulu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yönetici kadro ve pozisyonunda bulunanlar hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar idari izinli sayılacağı belirtildi.

İlgili Makaleler