Gündem

Bakan Koca açılamalarından sonra o il panik halinde: Maske takanların sayısı arttı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün basına önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de vaka sayısını değerlendiren Koca, corona virüsü nedeniyle en fazla ölüm oranının Gümüşhane’de gerçekleştiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Gümüşhane’de maske takan ve sosyal mesafe kurallarına uyan vatandaşların sayısı arttı.

Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basına açıklamalarda bulundu. Türkiye’de artan corona virüsü vaka sayısını değerlendiren Bakan Koca, corona virüsü nedeniyle en fazla ölümün Gümüşhane’de gerçekleştiğini en az ise Kilis’te gerçekleştiğini açıkladı. Bakan Koca’nın bu açıklamasının ardından Gümüşhane’de halk endişe yaşamaya başladı. İlde maske takan ve sosyal mesafe kurallarına uyan vatandaşların sayısı arttı.

Kentte uyarılar arttı

Covid-19 kaynaklı ölümlerin en yüksek olduğu il olan Gümüşhane’de vatandaşların kurallara riayeti arttı. Aynı zamanda caddelerde güvenlik güçleri tarafından maske ve sosyal mesafe hatırlatılırken, cami hoparlörlerinden de günün belirli saatlerinde uyarılar yapılmaya devam edildi.

Herkesin duyarlı olması lazım

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ve şehir dışından gelenlerin vaka sayısını arttırdığını iddia eden Cemil Ülker, “Herkesin kurallara uyması lazım. Bu corona virüs çok ciddi bir hastalık. Şu maskeyi takmak çok kolay değil, ancak herkesin takması gerekiyor, herkesin duyarlı olması lazım. Bakan Koca’nın açıklamasından sonra maske takan kişi sayısında artış var gibi, herkes çok tedirgin” dedi.

Üniversite öğrencisi Kübra Bak ise “3 gün önce Gümüşhane’ye geldim. Burada herkesin kurallara uyduğunu düşünüyorum. Seyahat kısıtlaması kaldırılınca vatandaşlar Gümüşhane’ye geldi, o kişiler bulaştırmış olabilir” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler