Gündem

Bakan Koca, sağlık personellerine ek ödeme müjdesi verdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı corona virüsü konuşmasında, sağlık personellerine ek ödeme müjdesi verdi. Kadrolara 32 bin yeni sağlık personeli alımı yapılacağını açıklayan Bakan Koca, çalışanlara ise yüzde 100 oranında ek ödeme yapılacağını duyurdu.

Corona virüsü salgını ile mücadelede ön saflarda yer alan sağlık personellerina Bakan Koca tarafından müjdeli haber verildi. Büyük risk altında çalışan personellere üç aylık zaman diliminde tavan yüzde 100 oranında ek ödeme yapılacağı bildirildi. Bakan Koca bugün yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına ilişkin olarak, alınan kararlardan bahsetti.

İşte Bakan Koca’nın ek ödemeler ile ilgili açıklaması:

Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Neredeyse bir güvence değerinde kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızla ilgili en üst düzey dikkat sahibinin sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu özenle belirtmek istiyorum. Kendisine ve Maliye Bakanımıza bu süreçte gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkürlerimi arz ediyorum. Ve bu süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin üç aylık zaman diliminde tavan yüzde 100 oranında olacağını da ayrıca buradan ifade etmek istiyorum.

Tüm hastanelerimize malzeme sağlanmaktadır

Tekrar buradan hassasiyetlerinden ötürü Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman bazı haberler çıkıyor. Sağlık çalışanlarımızın maske ve eldiven başta olmak üzere yeterli malzemeden yoksun olduğu ileri sürülüyor. Bu iddia küçük örneklerin kasıtlı olarak genelleştirilmesidir. Kesin bilgi şudur üniversite hastanelerimize tüm hastanelerimize bütün malzeme sağlanmaktadır ve sağlanmaya devam edecektir.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir