Gündem

Bakan Koca’dan Açıklama: Bu Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Artan corona virüsü vaka sayılarından dolayı vatandaşlar bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Sosyal medyada vaka sayılarının arttığı Ankara'da shafta sonu sokağa çıkma yasağının olmasına ilişkin iddialar yer alıyor. Peki bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Vaka sayılarının artmasının ardından vatandaşlar tarafından “Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 12 – 13 Eylül’de sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorularının yanıtı araştırılıyor. Vaka sayılarının yoğun olduğu özellikle Nisan ve Mayıs aylarında birçok şehirde hafta sonu sokağa çıkma yasakları uygulanıyordu.

Son günlerde de vaka sayıları artınca vatandaşlar hafta sonu sokağa çıkma yasaklarını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sokağa çıkma kısıtlamasının gündemde olup olmadığı soruldu. Konu hakkında Bakan Koca’dan önemli bir açıklama yapıldı.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunarak sokağa çıkma yasağı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Şu an Türkiye’de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul’u iki kat oranında geçmiş durumda. Dolayısıyla bu anlamdaki tedbirleri Ankara’da daha yoğunlaştıran yaklaşım ve çaba içindeyiz. Bu anlamda birtakım tedbirler alınmaya başlandı. Özellikle mesai kavramı, bununla ilgili gerektiğinde kuruma gelmeden, dönüşümlü olarak, belli bir yaş üzerinde, 60 yaz üzeri kişilerin kuruma gelmelerini önlemek gibi Ankara özelinde daha yoğun şekilde gündeme alındı. Şu an sokağa çıkma ve benzeri durum gündemimizde yok. Önemli olan tedbirlere uyum noktasında herkesin gayret ve çaba içerisinde olmasını sağlamak.”

İlgili Makaleler