Gündem

Bakan Koca’dan İstanbul, Ankara ve Bursa önerisi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün düzenlenen bilim kurulu toplantısı ardından basına açıklamalarda bulundu. Bakan Koca artan vakalar nedeniyle Bilim Kurulu’nun İstanbul, Ankara ve Bursa için maske zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulunduklarını açıkladı.

Türkiye’de 1 Haziran tarihinden sonra kısıtlamaların kaldırılmaya başlaması ile beraber son bir haftadır vaka sayılarında da artış meydana geldi. Bu nedenle Bakan Koca, maske zorunluluğu hakkında açıklamada bulundu. Bakan Koca 45 ilde uygulanan maske zorunluluğunun İstanbul, Ankara ve Bursa’da uygulanmasını istediklerini söyledi.

Maske zorunluluğu olmayan illerde vaka artıyor

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada, “Maske kullanımı ile ilgili şuan 45 ilde gerek görüldüğü için karar alındı. Benzer şekilde ilave olabilecek illerimizin de olabilir. Bilim Kurulumuzun 3 il önerisi oldu. Bunlar İstanbul, Ankara ve Bursa’dır. Tedbir amaçlı maske önleminin alınması olmuştur. Şu dönemde uygulamada maske zorunluluğu olmasına rağmen bunun sağlanmadığını görüyoruz. Maske kullanımının sağlanmayan illerimizde veya ortamlarda vaka sayılarının arttığını çok net görüyoruz.” denildi.

Güncel corona virüsü tablosu

Bugün yapılan 52 bin 901 test sonucunda bin 429 vaka tespit edildi. 19 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bugün iyileşen sayısı ise bin 261 olarak verildi. Ülkemizde toplam vaka sayısı 182 bin 727’ye yükselmiş oldu. Vefat edenlerin sayısı ise toplam 4 bin 861 olarak kaydedildi.

İlgili Makaleler