Gündem

Bakan Koca’nın Uyarıları Dinlenilmedi: İstiklal Caddesi Hala Kalabalık

Dünkü Taksim ve İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığın bugün de kendisini gösterdiği anlaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı İstiklal Caddesi görüntüsü ve "İstiklal Caddesi iyi görüntü vermedi" söylemine karşın kalabalık dinmiyor. Bir yandan da caddede bulunan bazı işletmeler, faaliyete başladı.

Covid-19 salgını nedeniyle sosyal izolasyonu sağlamak için evden çıkmayan vatandaşların artık dışarı çıktığı gözlemlendi. Dün İstiklal Caddesi’nde gözlemlenen kalabalık sebebiyle Bakan Koca, caddenin fotoğrafını paylaşarak “İstiklal caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım” yorumunu yaptı.

UYARILARA RAĞMEN DIŞARI ÇIKIYORLAR

Bütün açıklamalara karşın bugün de İstiklal Caddesi’ndeki kalabalık kendini gösterdi. Kalabalık sebebiyle kontrollerini arttıran polis, anons yaparak kalabalığa uyarılarda bulundu ve maske takmadan dolaşanlara da para cezası verdi.

İstiklal Caddesi’nde maske takmadan dolaşan bir turiste para cezası verildi ve turist, “Ben İstiklal Caddesi’nde maskesiz dolaşılmadığını bilmiyorum. Maske çantamda. İki aydır evden çıkmıyorum. Bilseydim takardım” şeklinde konuştu ama yine de ceza kesildi.

İSTİKLAL CADDESİ’NDEKİ DÜKKANLAR AÇILMAYA BAŞLADI

Vatandaşların İstiklal Caddesi’nde dolaşmaya çıkmasından dolayı da esnaf, dükkanlarını açarak faaliyete geçti. Dükkanını dezenfekte eden esnaf, müşteriler için hazırlıklarına başladı.

Beyoğlu’nda bir dükkan sahibi olan Metin Korkmaz “Biz dükkan sahibi olduğumuz için ve ihtiyaç sahibi olduğumuzdan geliyoruz. Bizim milletimiz anlamıyor. İşi olanlar çıksın. İşi olmayanlar çıkmasın. İstiklal Caddesi’ni bir görseniz ne maske takıyorlar ne de sosyal mesafeye uyuyorlar. Bunun için insanlar tedirgin oluyor. İhtiyacı olan çıksın ihtiyacı olmayan dışarı çıkmasın” sözlerini dile getirdi.

İstiklal Caddesi’ndeki işletmesini faaliyete sokmak için bekleyen bir kişi ise “Her taraf yavaş yavaş açılacak. İşyeri sahibinden talimat bekliyoruz. Biz de açılmayı bekliyoruz. Bir çok esnaf dükkanını açmaya başladı” diye konuştu.

MASKE VE DEZENFEKTAN DAĞITILIYOR

Beyoğlu Belediyesi ise zabıta ekiplerinin yardımıyla İstiklal Caddesi’ndeki vatandaşlara dezenfektan veriyor ve maskesi olmayanlara da maske temin ediyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler