Gündem

Bakan Kurum’dan Sosyal Konut Projesi Açıklaması: Kuralar Bu hafta Çekilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sosyal Konut projesi kapsamında 5 ilimizde konut yapılacağı ve kuralarının ise bu hafta çekileceğini duyurdu. Bakan Kurum, toplan 8 bin 900 konut inşa edileceğini ve o 5 şehrin ise Antalya, Adana, Mersin, Isparta ve Gaziantep olacağını aktardı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sosyal Konut projesi için 32 bin 252 dairenin inşasının sürdüğünü dile getirerek, “100 Bin Sosyal Konut projesi kapsamında, bu hafta Antalya, Mersin, Isparta, Adana ve Gaziantep’te kuraların çekileceğini, böylece 8 bin 900 konutun daha sahiplerinin belli olacak” diye konuştu.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabı Twitter’dan ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaşlar için sosyal konut projesine dair gelişmeleri paylaştı.

35 BİN 252 KONUTUN İNŞASI DEVAM EDİYOR

Ekonomik olarak sıkıntı çeken vatandaşların konut sahibi olması için yapılan sosyal konut projesinin sürdüğünü aktaran Bakan Kurum, “50 bin sosyal konut projemiz kapsamında, 35 bin 252 konutun inşa süreci devam ediyor.” diye konuştu.

TEMELLERİNİ HAZİRAN AYI SONUNDA ATACAĞIZ

Diğer konutlara dair açıklama yapan Kurum, şu şekilde konuştu:

“100 Bin Sosyal Konut projemiz kapsamında, bu hafta Antalya, Mersin, Isparta, Adana ve Gaziantep’te kuralarımızı çekeceğiz. Böylece 8 bin 900 konutumuzun daha sahipleri belli olacak. 100 bin sosyal konutun temellerini inşallah Haziran ayı sonunda atmaya başlıyoruz. Hedefimiz, o özlediğimiz mahalle anlayışı ve yatay mimari esasıyla vatandaşlarımızı, bol yeşil alanı ve sosyal imkanları olan, sağlam, güvenli ve huzurlu yuvalarına bir an önce kavuşturmak.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler