Ekonomi

Bakan Nebati Enflasyon Oranlarını Değerlendirdi! Enflasyon Artışının Yavaşladığı ve Düşüş Trendine Girdiğini Söyledi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon verilerini açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon oranları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Açıklanan bu son veriler ile birlikte enflasyon artış hızının yavaşladığını ifade eden Bakan Nebati, enflasyon oranlarının artık düşüş trendine girdiğini dile getirdi.

Oranların Düştüğüne Dikkat Çekti!

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, en sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Nureddin Nebati, bugün açıklanan enflasyon verilerinin enflasyonun artış hızının yavaşladığının bir kanıtı olduğunu ifade etti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre nisan ayını baz alan TÜFE aylık artış oranının yüzde 7,25 seviyesinde olduğunu hatırlatan Bakan Nebati, mayıs ayı için açıklanan aylık TÜFE artış oranın ise yüzde 2,98 seviyesinde olduğunu ve dolayısıyla enflasyon oranlarının düşüş trendine girdiğini ifade etti.

Yüksek Enflasyon Küresel Bir Problem!

Twitter hesabı üzerinden paylaşımlarda bulunan Nureddin Nebati, yüksek enflasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Küresel olarak etkisini gösteren pandemi ve Ukrayna ile Rusya arasında 4 aydır devam eden savaşın maliyet artışlarına sebep olduğunu söyleyen Bakan Nebati, enerji ve gıda sektör başta olmak üzere tüm sektörlerde fiyat artışları meydana geldiğini ifade etti.

Emtia fiyatlarındaki fahiş artışlar ile birlikte küresel anlamda tedarik zincirinde meydana gelen aksaklıkların yüksek enflasyona sebep olduğunu söyleyen Bakan Nebati, tüm ülkelerin etkilendiği gibi ülkemizin de yüksek enflasyondan olumsuz yönde etkilendiğini dile getirdi.

Yüksek Enflasyon Vatandaşa Yansımayacak!

Yaşanan bu fiyat artışlarının vatandaş tarafından en asgari düzeyde hissedilebilmesi adına çalışmalar yapıldığını söyleyen Bakan Nebati, uygulanan politikalar, yönetilen fiyatlar ve vergi indirimlerinin yapıldığını ifade etti.

Enflasyon oranlarının düşüş hızını artırmak adına çalışmaların devam edeceği söylendi.

İlgili Makaleler