Gündem

Bakan Pekcan duyurdu: Emlakçılıkta yeni dönem başlıyor!

Bugün Resmi Gazete’de “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik hakkında Bakan Pekcan açıklamalarda bulundu.

14 Ekim tarihli Resmi Gazete’de, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı. Yönetmelik hakkında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Kayıt dışılık önlenecek

Bakan Pekcan tarafından yapılan açıklamalarda, “Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik değişikliği ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasını, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçlıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik değişikliği ile;

Yetki belgesi almadan emlakçılık faaliyeti yapılmayacak.

Emlak alım satımda aracılıkta %4 olan hizmet bedeli üst sınırı ile kiralamaya aracılıkta bir aylık kira bedeli olarak uygulanan hizmet bedeli üst sınırı etkin şekilde denetlenecek ve bu vatandaştan bu sınırların üzerinde hizmet bedeli tahsil eden emlakçılara idari yaptırım uygulanacak.

En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar emlak işletmesi açamayacak.

Yetki belgesine sahip olmayan işletmeler ilan sitelerine üye olamayacak

Taşınmaz ilanlarında tüketicileri yanıltıcı hiçbir bilgiye yer verilmeyecek.

İlgili Makaleler