Kamu Haberleri

Çalışma Bakanlığı Duyurdu: 62 Kamu Kurumuna 6 Bin 219 Kişi Alınacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 2020 yılı için kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel sayıları Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile belirlendiği ifade edildi. Bu bağlamda 62 kamu kurumuna 6 bin 219 atama yetkisi verildiği ifade edildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ya bir açıklama yapılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri kapsamında 2020 yılı için kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel sayıları belirlendi.

ATAMA YETKİSİ VERİLDİ

Buna göre 62 kamu kurum ve kuruluşuna 6 bin 219 atama yetkisi verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında corona virüsü ile mücadele esnasında kamu hizmetlerinin aksamaması ve etkin mücadelenin yürütülebilmesi için söz konusu atamaların destekleyici olacağı belirtildi.

Ayrıca açıklamanın devamında 2020 yılı şubat ayında Cumhurbaşkanlığı kararıyla 635’i üniversitelere, 431’i diğer kurumlara olmak üzere toplam 1.066 atama izni verildiği de anımsatıldı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “2020 yılı için kamuda açıktan veya nakil yöntemiyle atanacak ilave personel sayıları Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile belirlendi. Bu kapsamda, 62 Kamu Kurum ve Kuruluşuna 6.219 atama yetkisi verildi.” ifadelerine yer verildi.

6 BİN 650 İLAVE ATAMA YAPILMIŞ OLACAK

Karar kapsamında, 127 üniversiteye 1.016 ilave atama yapılacak. Böylece 2020 yılında açıktan ve nakil yöntemleriyle üniversiteler toplamda 1.651, diğer kurumlar da toplamda 6.650 ilave atama gerçekleştirmiş olacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir