GündemKamu Haberleri

Bakan Selçuk açıkladı: Evden eğitim TRT ve internet kanalları üzerinden yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün yapılan 'corona virüse karşı alınan tedbirler toplantısı' sonrasında basın açıklamasında bulundu. 16 Mart’tan itibaren okullara 2 hafta ara verildiğini bildiren Bakan Selçuk, öğrencilerin uzaktan eğitim alacağını açıkladı. Verilecek olan eğitimlerin internet ve TRT üzerinden sağlanacağını bildirildi. İşte uzaktan eğitimin ayrıntıları…

Türkiye’de corona virüsü tespit edilmesinin ardından en çok merak edilen konulardan biri de okullarda eğitime ara verilip verilmeyeceği idi. Bugün yapılan açıklamalarda Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından, okullara 16 Mart 2020 ile 30 Mart 2020 tarihi arasında ara verildiği açıklandı. Bakan Selçuk öğrencilerin ilk hafta dinlenmelerini söylerken 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitimlerin başlayacağını bildirdi. Bakan Selçuk uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı ve hangi kanallar üzerinden yapılacağına dair de açıklamalarda bulundu.

Uzaktan eğitim nasıl olacak?

Bakan Ziya Selçuk uzaktan eğitimin internet kanalları ve TRT üzerinden yapılacağını açıkladı. Selçuk coronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında yapılan toplantı sonrasında, uzaktan eğitimin nasıl yapılacağına dair şu açıklamalarda bulundu:

Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için 16 Mart Pazartesi gününden itibaren iki hafta süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

23 Mart’tan sonra uzaktan eğitim başlayacak

Eğitim bilişim ağında ücretsiz 3 gb internet paketi hizmeti sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT’den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır.

TRT kanallarındaki ders anlatımları duyurulacaktır. Kişiye özel akıllı sistemimizde tüm hizmetler hazırdır. Bu sürecin bittiğinde yüz yüze telafi programı uygulanacaktır. Ayrıca öğretmen ve yardımcı öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle virüse karşı eğitim dersleri alacaktır.

Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.

En önemli görev ebeveynlere düşüyor

Alınan tatil kararı özel okullar ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreşler için de geçerlidir.

Bu süreçte en önemli görev ebeveynlerimize düşüyor. Bu tatil sürecinde kendi ve evlatlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı paylaşımlara dikkat etmelisiniz. Bütün toplumun desteğini bekliyoruz.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir