Gündem

Bakan Selçuk, Adnan Menderes idam görüntüleri için açıklama yaptı!

Corona virüsü nedeniyle okulları kapanan çocukların bugün uzaktan eğitimi başladı. Eğitimin ilk gününde derslerde Adnan Menderes’in idam sahnesinin gösterilmesi vatandaşların tepkisini çekti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Türkiye’de corona virüsü (Covid-19) vakalarının tespit edilmesi üzerine okullar kapandı. Öğrenciler bir hafta yaptıkları tatilin ardından bugün uzaktan eğitime başladı. İlk ders Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından verildi. Derslerin işlenişi sırasında çocuklara Adnan Menderes’in idam sahnesi hazırlanan bir animasyonla izletildi. Bu görüntüler vatandaşların tepkisine neden oldu. Yaşanan durum üzerine sosyal medya üzerinden açıklamaya yapan Bakan Selçuk, “Ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum.” dedi.

İşte Bakan Selçuk’un twitter üzerinden yaptığı o açıklama:

Ben de onaylamıyorum

Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekiminin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum.

Hepimiz İçin zorlu bir süreç

Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam.

 

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir