EkonomiGündem

Bakan Selçuk: Sosyal Yardım Programında 620 Bin Haneye Yardım Yaptık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 salgını ile mücadelede düzenlenen ekonomik tedbirler kapsamındaki sosyal yardım ve kısa çalışma ödeneği hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, program başladığından beri 620 bin aileye ödeneğin ulaştırıldığını belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Covid-19 salgını ile mücadelede düzenlenen sosyal yardım ödeneğine 6 milyonu aşkın kişinin müracaat ettiğini aktardı.

620 BİN HANEYE DESTEK

Bakan Selçuk’un konuya dair açıklamaları ise şu şekilde:

“Sosyal yardımları 3 faz halinde planladık. 1. fazda 2,1 milyon, 2. fazda 2,3 milyon haneye ulaşarak 1.000 TL yardımda bulunduk. Ulaşamadığımız haneler kalmasın diye e-devlet üzerinden başvuru başlattık.”

“Form sonunda değerlendirme yapıyoruz. 6 milyon üzerinde başvuru aldık. Belli kategorilerin değerlendirmeye alınmayacağını belirttik. Faz 1 ve faz 2’ye başvuranlar, kamu işçisi olanlar, memur olanlar, işsizlik ödeneği alanlar ve memur olanlar diye belirtmiştik. 6 milyon başvurunun yüzde 60’ı değerlendirme dışı kaldı bu şekilde.”

“Vakıflarımız başvuruları değerlendiriyor. SGK açısından, kriterler açısından baktığımızda hanelerimiz değerlendiriyor. Ödemelere başladık. 600 bin haneye faz 3’te yardım yaptık. Ödemeler yapılırken başvurular da devam ediyor. Mayıs 5’te 2.5 milyon kişiye ödeme yaptık.”

2,5 MİLYON ÇALIŞANA ÖDEMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

“Kısa çalışma ödeneğinde başvuru sayısı 3.5 milyonu geçti. Nisandaki maaşları mayısta almaları gerekiyordu. Değerlendirmeleri kısa şekilde tamamladık. Şu anda 2.5 milyon çalışana ödemeleri gerçekleştirdik.”

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ YARIN BAŞLIYOR

“Ücretiz izinde 700 bini aşacak başvurularımız. Nakdi ücret desteği de yarın itibarıyla başlıyor.”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler