Ekonomi

Bakan Selçuk Yeni Desteği Duyurdu: O Kişilere Destek Verilecek ! Kaynak 2,5 Milyon Lira

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yaptığı açıklamalarında Giresun'daki selden etkilenen vatandaşlar için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yardım miktarı aktarıldığını belirtti. Bu yardım miktarı ise 2,5 milyon lira.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Giresun’daki sel felaketine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve her doğal afette vatandaşları yalnız bırakmadıklarını belirterek, maddi ve manevi her türlü desteğin verildiğini vurguladı.

Bakan Selçuk açıklamalarında afetten etkilenen vatandaşlar için bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 2,5 milyon TL kaynak aktarılacağını vurguladı. Ayrıca Bakan Selçuk Bakanlığa bağlı psiko-sosyal destek ekiplerinin olayın yaşandığı andan itibaren sahada çalışmalara başladığını belirtti ve 60 kişiden oluşan psiko-sosyal destek ekibi ile 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracının Giresun’da vatandaşlara hizmet verdiğini ifade etti.

BAKAN SELÇUK’UN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Selçuk açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ekiplerimiz ve 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi aracımız ile Giresun’a bağlı Dereli ve Tirebolu ilçeleri ile civar köylerde faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca kayıp vatandaşlarımız için arama faaliyetleri devam ederken, kayıp ve vefat edenlerin yakınlarına PSD ekiplerimiz gerekli tüm desteği sunuyor.

Ekiplerimiz vatandaşımız ile birebir temasa geçiyor. Yapılan çalışmalar ve incelemeler sonrasında ihtiyaç sahibi hanelerimizin sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlandırılmasını sağlayacağız.

Afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

İlgili Makaleler