Gündem

Bakan Selçuk’tan öğrenciler için önemli açıklamalar!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitime başlayacak olan öğrenciler için önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, uzaktan eğitim konularının sınavlara dahil olmayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir televizyon programında corona virüsü tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim görecek öğrenciler için önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk “Uzaktan eğitim ile alınan konular sınava dahil olmayacak, yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak. Sadece okullar açıkken işlenen konulardan sınav olacak” dedi. Selçuk yaz tatili geç mi başlayacak sorusunu ise, “Her türlü senaryo ile ilgili çalışmamız var. Her türlü çalışmamız ve altyapımız var.” Şeklinde yanıtladı.

Bakan Selçuk’un konuşmasından satırbaşları:

sınavlar konusunda ertelenmesi konusunda bir karar verecek olursak bizim olasılıklar içinde gördüğümüz bir konu olur. Öğrencilerin gireceği sınavlarda okulların açık olduğu zaman işlenen sorularını sınav paketimiz de var, tüm konuları işleyen soru paketimiz de var. Şu anda bizim erteleme gibi bir konu masamızda yok. Bilim Kurulu ile bağlantılı olarak değerlendiriyoruz. Her koşulda tedbirimizi almamız gerekiyor.
Uzaktan eğitim için her bir sınıf için her bir ders için olacak. Uzaktan eğitim ile sadece ders olmayacak sanatsal, eğlenceli etkinlikler de olacak.

Öğrenciler bu dersleri izlerlerse ve erişmek isteyeceği her içerik EBA’da var. Sadece uzaktan eğitimle beklentiler karşılanamaz. 20 dakikalık dersler olacak, öğretmenler anlatacak.

Her hafta etkinlik önerileri yayımlıyoruz. Okulun açıldığı ilk gün teneffüs 40 dakika olacak.

Meslek liselerinde maske üretimine başladık. Maskeleri piyasaya göre çok ucuza üretiyoruz.

Öğretmen atamalarıyla ilgili bir takvim açıklanacak.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir