Eğitim

Bakan Selçuk’tan okulların açılması ile ilgili önemli açıklamalar!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül’de açılması planlanan okullar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, okullarda 2 bin denetmenin görev alacağı belirtildi.

Corona virüsü salgını nedeniyle okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim ile 21 Eylül tarihinde ise yüz yüze olarak açılması planlanıyor. Ancak vaka sayısındaki artışlar nedeniyle okulların açılması yönündeki endişeler devam ediyor. “Okulum Temiz Belgesi” töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılışı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Okulların denetimi için yazılım hazırlandı

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda, 2 bin denetmenin görev alacağı belirtilen okullar ile ilgili olarak, “21 Eylül’de ders zili çaldığı zaman bir okulun hangi mekanında ne yapacağız, nasıl yapacağız, hangi davranışlar ortaya koyulacak, servis araçları için hangi kurallar geçerli bunlar için ayrı simülasyonlar yaptık. Bütün okullarımızda “Okulum Temiz” belgesinin alınabilmesi için altyapı hazırlamaktı” ifadeleri kullanıldı.

Okullardaki hijyenin hangi durumda olduğunu kontrol etmek amacıyla uygulama geliştirildiğini açıklayan Bakan Selçuk, “Çok aşamalı bir çalışmayı sürdürürken farklı değerlendirmelerde yapılıyor. Diyelim ki okul bu belgeyi aldı. Bitmiyor. Sürdürülebilirlik çok önemli. Okulun sürekli olarak temiz kalması hususunda çalışmalar yapılıyor. Bunu takip etmek için de bir yazılım hazırladık. Tüm okulların hangi durumda olduğunu takip etmek söz konusu. Dezenfektan ve maske temini de söz konusu” dedi.

Okullar 21 Eylül’de açılacak mı?

Okulların 21 Eylül’de açılışına ilişkin de açıklama yapan Bakan Selçuk, “Okullarımızı 21 Eylül’de açma çabamız var. Okullar açılmazsa ne kazanırız ne kaybederiz Bilim Kurulu ile konuşuyoruz. Öğrencilerin öğrenme kayıpları nereye evrilecek, bizleri hangi riskler bekliyor, velilere yönelik ne tür çalışmalar yapmalıyız, bunları düşünüyoruz. Hangi okulumuz hazır bunlara bakacağız.
Çocuklarımızın okul özlemini gidereceği günlere hasretiz. Bu çalışmalar konusunda bütün Türkiye’nin büyük bir hazırlık içinde olduğunu söylemekten memnuniyet duyarım.” Dedi. Okulların bir an önce açılması için her cephede çalışmaların gerçekleştirildiğini açıklayan Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitim konusunda bizim temaslarımız ve yapılan görüşmeler neticesinde de özel okulların birtakım kararlar ortaya koymasını bekliyoruz. Velilerimizin haklı taleplerinin alınması şart” açıklamasını yaptı.

İlgili Makaleler