Eğitim

Bakan Selçuk’tan yüz yüze eğitim açıklaması: 21 Eylül’de…

Corona virüsü salgını nedeniyle okulların 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim ile başlayacağı duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşım ile yüz yüze eğitim hakkında konuştu. Bakan Selçuk tarafından yapılan paylaşımda, “bizim eğitim öğretimi layıkıyla devam ettirebilmek için okullara dönmemiz, yüz yüze eğitime başlamamız lazım. Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde.” İfadeleri kullanıldı.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle geçen eğitim öğretim dönemi uzaktan eğitim ile kapatıldı. Bu sene okulların ne zaman açılacağı merak edilirken, Bakan Selçuk okulların uzaktan eğitim ile 31 Ağustos’ta açılacağını duyurdu. Yüz yüze eğitimin 21 Eylül’de başlayacağını açıklayan Bakan Selçuk, resmi twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Okullara dönmemiz, yüz yüze eğitime başlamamız lazım

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Bir Bakan olarak değil, bir “öğretmen” olarak yazıyorum, lütfen okuyun. Hem de yanınıza gelmişim de gözünüzün içine bakarak konuşuyormuşum gibi okuyun.

Eğitim; çocuğun iç çekişini, kahkahasını, “Öretmenim!” deyişini duyarak, saçını okşayarak, omzuna dokunarak, kaş göz işaretiyle çaktırmadan uyararak, birlikte eğlenerek ve teneffüste üşümesin diye montunun önünü kapatarak yapılır. Uzaktan eğitimde bunlar yok, olmayacak da… Uzaktan eğitime biz her detayıyla hazırız ve en iyisini yapacağız ama sınıf ortamının, okul ikliminin ruhunu ekranlara üfleyemeyiz. Ne yapsak eksik kalır. Bu yüzden bizim eğitim öğretimi layıkıyla devam ettirebilmek için okullara dönmemiz, yüz yüze eğitime başlamamız lazım. Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde.

 

İlgili Makaleler