Gündem

Bakan Soylu’ dan Hız Sınırı Açıklaması! Artık Otomobiller İçin Hız Sınırı…

Özel aracıyla yolculuk yapan vatandaşlar Bakan Soylu‘ dan gelecek hız sınırı kararını araştırmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hız sınırının arttırılmasına ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Bakan Soylu tarafından alınan bilgiye göre hız sınırı konusunda çalışmalar başlatıldı. Peki hangi araç ne kadar hız yapabilecek?

Hız sınırı ne kadar arttırılacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu İzleme ve Yürütme Kurulu ile Trafik Güvenliği İhtisas Grupları Toplantısı’nda hız sınırının arttırılmasına ilişkin çok önemli bir açıklamada bulundu. 5 yıl içinde trafik kazalarında oluşan can kaybını %35 azaldığını belirten Bakan Soylu hız sınırına ilişkin değişiklik çalışmalarına başlandığını vurguladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Bizim sürat kilometremiz 120’dir, ona bir yüzde 10’luk tolerans var, 132 kilometredir. Otomobiller için 20 kilometreye kadar artırma yetkimiz var. Bu konuda hem yollara hem de standartlara göre karayolları ile trafik bir çalışma yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

Aşırı hız yapan vatandaşların alacağı cezalar şu şekilde listelendi;

  • Hız sınırının yüzde 10 ila yüzde 30 aşılmasının cezası 314 TL ve 10 ceza puanı.
  • Hız sınırının yüzde 30 ila yüzde 50 aşılmasının cezası 652 TL ve 15 ceza puanı.
  • Hız sınırının yüzde 50’nin üzerinde aşılmasının cezası ise 1.340 TL ve 15 ceza puanı.

İlgili Makaleler