Gündem

Bakan Varank’tan yerli otomobil Togg için heyecanlandıran açıklama! Satış fiyatı için ipucu verdi! 459 bin TL’den 950 bin TL’ye kadar satışa sunulabilecek!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri ve sektörü derinden etkileyen çip krizinin devam ediyor olması hem ikinci el hem de sıfır kilometre araçların yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Geçtiğimiz senenin sonu itibari ile zamlanmaya başlayan ve bu sene de arka arkaya zamlar alan araç fiyatları, yeni dönemde araç sahibi olmayı planlayan tüketiciler ile yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı.

Ülke ekonomi kapsamında da olumsuz gelişmelere konu olan otomotiv sektörü, ekonomik gelişmelerin ve diğer faktörlerin yanı sıra gelişen ve dönüştüren teknolojiden de etkilendi. Bu kapsamda benzinli ve dizel araç modellerin üretimlerinden ziyade daha çok elektrikli otomobil üretimine yönelin üretici firmalar, artan akaryakıt fiyatları göz önünde bulundurulduğunda elektrikli otomobillerin uzun vadede çok daha karlı olduklarına dikkat çekti.

Hem bilinen üretici firmalardan hem de sektöre yeni dahil olan firmalardan elektrikli otomobil tasarımlarının arka arkaya geldiği şu günlerde, ülkemiz de farkını ortaya koyarak yerli otomobil Togg için geri sayımı başlattı. Bir süredir hazırlıkları devam eden ve her türlü iklim koşulunda test edilen yerli ve doğuştan elektrikli otomobil Togg, tüketicileri ve sektör temsilcilerini heyecanlandırmayı başarırken otomobilin satış fiyatı da tahmin edilmeye başlandı.

Temmuz ayında elektrikli otomobillerden alınan ÖTV oranlarında düzenleme yapıldıktan sonra yerli otomobilin en fazla 908 bin TL’den satışa sunulacağı iddiaları ortaya atılırken firma ve hükümet yetkililerinden çıkan haberlere yalanlama geldi. Yerli otomobilin seri üretimine aylar kala gündemden düşmeyen fiyat tartışmalarına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan yanıt geldi. Bakan Varank, yerli otomobilin satış fiyatına ilişkin ipucu verdi.

YERLİ OTOMOBİLİN FİYATINA İŞARET ETTİ!

Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, merak ile beklenen yerli otomobil Togg’un satış fiyatına ilişkin ipucu verdi. Togg’un piyasada bulunan diğer rakipleri ile benzer fiyatlardan satışa sunulacağını ifade eden Bakan Varank, “listeleri alın elinize” diyerek satışta olan C segment SUV model araçların fiyatlarına işaret etti.

Günce fiyat listeleri incelendiğinde Togg ile aynı segmentte yer alan en ucuz aracın 459 bin TL, en pahalı aracın ise 950 bin TL olduğu öğrenildi.

TOGG İÇİN GERİ SAYIM DEVAM EDİYOR!

29 Ekim tarihinde açılacak olan Gemlik Tesisi ile birlikte seri üretimine başlanacak olan yerli otomobil Togg, mart ayında da yollara çıkacak.

İlgili Makaleler