Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin’den Kritik EYT Açıklaması Geldi: Emekçilerimiz Hiç Merak Etmesin, EYT Meselesi Masamızda

Gözler uzunca bir süredir TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamlarındaydı. TÜİK, 4 Temmuz Pazartesi günü rakamları açıkladı ve bununla birlikte memur ve emekli zamları da belli oldu. Öte yandan Haziran sonunda yapılan düzenleme ile asgari ücrette de artış uygulandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı programda canlı yayında ek zamları değerlendirdi. Bilgin, devletin 90 milyar lira vergi gelirinden vazgeçtiğini belirtirken, tüm kamu çalışanlarının ücret artışından yararlanacağını vurguladı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada devletin çalışanlarını, emeklilerini koruma bilinci ile hareket ettiğini ifade etti.

“Enflasyon Artışındaki En Büyük Sebep Enerji Fiyatları”

Bakan Vedat Bilgin katıldığı yayında yaptığı açıklamalarda ek ücret düzenlemelerini değerlendirdi. Bilgin “Emeklilerimize de çalışanlarımıza da enflasyona karşı koruyacak yüzde 42 zam oranını gerçekleştireceğiz. Bütün kamu çalışanları ücret artışından istifade edecek” sözlerini dile getirdi. Kendisine gelen soruları yanıtlayan Vedat Bilgin, “Enerji fiyatlarındaki artış kaçınılmaz olarak enflasyondaki artışın en önemli sebebi olarak ortaya çıktı” dedi ve tahminlerin zorlandığını, bu kadar artış beklemediğini ifade etti.

“EYT Sorunu Bu Yıl İçinde Çözülecek”

Devletin çalışanları ve emeklileri koruma bilinci ile hareket ettiğini ifade eden Bilgin, memur maaşına 300 ile 500 lira seyyanen yansıyacağını da dile getirdi. Programda yaptığı açıklamalarda Türk-İş’in açlık ve yoksulluk sınırı araştırmalarına da değinen Bilgin, “Açlık sınırının 6 bin TL olduğu gibi söylemler bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil… Türkiye 5 bin 500 lira asgari ücret tayin ederken birçok sendikanın yaptığı toplu sözleşmenin üzerinde bir asgari ücret belirlemiştir” sözlerini dile getirerek, yapılan asgari ücret zammının yeterli olduğunu ifade etti. Açıklamalarında ayrıca bir süredir merakla beklenen EYT düzenlemesine de değinen Bilgin, bu yıl içerisinde bu sorunun da çözüleceğini belirtti ve “Emekçilerimiz hiç merak etmesin EYT meselesi masamızda” dedi.

İlgili Makaleler