Gündem

Bakan Yumaklı’dan açıklama geldi! Bütün öğretmen ve öğrencileri kapsıyor! İşte detaylar…

Bakanlıktan açıklama geldi! bakanlık tarafından ilkokul, ortaokul ve lise önce öğretmenler sonra öğrenciler olmak üzere herkes için geçerli olacak bir duyuru yapıldı! İşte o açıklamalar…

Eğitim tüm düzeyindeki çocukları ve öğretmenleri alakadar eden önemli bir olay yaşandı. Bakanlık tarafından yapılan duyuru doğrultusunda yeni eğitim programının başlatıldığı açıklandı! Bu doğrultuda önce öğretmenler sonra öğrenciler programa tabii tutulacak. İşte eğitim programı hakkındaki detaylar haberin devamında sizlerle…

Bütün öğrenci ve öğretmenleri kapsayan açıklama!

Türkiye’de son yıllarda yağışların düşüş göstermesi su verimliliğini de daha önemli bir konum haline getirdi. Bu doğrultuda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüm öğrenci ve öğretmenleri kapsayan yeni bir programa el attı. Su verimliliği bilincini bütün eğitim kademesindeki çocuklara aşılamak istediklerini vurgulayan Yumaklı, Su Verimliliği Seferberliği” başlattı.

Su kaynaklarının sürdürülebilir ve verimli kullanılması adına ülke çapında büyük bir dönüşüm başlatıldı. Yürütülen bu çalışmalar içerisinde toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Su verimliliği Seferberliği kapsamında çocuklara su verimliliği bilgisi ve bilincinin geliştirilmesi için 3.500 öğrenci ile hayata geçirilen eğitimlerin Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle eğitici öğretmenlerin de katkılarıyla yükselerek devam edeceği belirtildi. 2023- 2024 eğitim öğretim senesi kapsamında eğitim programının devam edeceği de vurgulandı.

Türkiye’nin bütün illerinden öğretmenler katılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafınca Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 81 ilde hayata geçirilen “Su Verimliliği Eğiticilerin Eğitimi Programı”na öğretmenler katılım sağlıyor. Programa Ankara’dan 35 ve diğer illerden tam olarak 250 öğretmen çevrimiçi olacak şekilde katıldı. Programda, “Su Kaynaklarının Önemi”, “İklim Değişikliğinin Su Kaynaklarına Etkisi ve Su Verimliliği Seferberliği” ile “Çocuklara Yönelik Su Verimliliği Eğitim Materyalleri” konulu sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı eğitime katılan öğretmenlere videolu bir şekilde mesaj paylaştı. Türkiye’nin su stresi altında olduğuna dikkat çeken Bakan Yumaklı, gerekli tedbirlerin alınmaması halinde 6 sene içinde su kıtlığı yaşanabileceğini de belirtti. Yumaklı, “su israfının engellenmesiyle sudan elde edilen faydanın azami seviyeye çıkarılmasını hedefliyoruz. Biz buna “su verimliliği” diyoruz” diyerek sözlerini dile getirdi.

İlgili Makaleler