EkonomiKamu Haberleri

Bakanlık kömür (yakacak) yardımına başvurular nasıl yapılır? Kimlere yakacak yardımı yapılıyor?

Kış aylarının gelmesi ile beraber vatandaşlar tarafından devletin kömür ve yakacak yardımı merak konusu oldu. Vatandaşlar devletin ücretsiz olarak sağladığı kömür yardımından nasıl faydalanacaklarını araştırıyorlar. Peki, kömür ve yakacak yardımına başvurular nasıl yapılır? Kimlere yakacak yardımı yapılıyor?

Türkiye’de dar gelirli ve muhtaç ailelere zor durumda kalmamaları için çeşitli destek yardımları yapılıyor. Bu yardımlardan biri de kömür ve yakacak yardımı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz kömür yardımını içeren yakacak yardımları yapıyorlar. Ancak yardımdan faydalanmak isteyen ailelerin bazı şartları sağlaması gerekiyor.

Başvuru şartları nedir?

Bakanlık yakacak yardımına başvuru yapmak isteyenlerin, hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olması gerekiyor. Başvurusu kabul edilen ailelere ise asgari 500 kg olmak üzere mütevelli heyetinin takdiri ile belirlenen yardım yapılıyor. Vatandaşlar yakacak yardımından, yılda bir kez kış dönemi öncesi olmak üzere faydalanabiliyorlar.

Yakacak yardımı almak isteyen aileler fakirlik kağıdı alarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler, Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL’ye varan kira yardımları yapılmaktadır.), Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Vakıflar ve Dernekler, Gönüllü Kuruluşlara başvuruda bulunabilirler.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler