Personel Alımı

Bakanlıklardan Sinyal Geldi; İçişleri, Kültür Ve Turizm, Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hepsi Alacak! Toplamda 3 Bin 996 Personel Aranıyor…

Kamu kurum ve kuruluşları işe alımlarını haziran ayında da sürdürüyor. Bu kapsamda sözleşmeli personel ve memur alımı gerçekleştiren kamu kurum ve kuruluşları arasına bakanlıklar da girmeye başlıyor. İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bu ay içerisinde personel alımı gerçekleştireceğini açıklamış bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayınladığı iş ilanının ardından Eskişehir Hafif Raylı Sistemler ve Kütahya İl Özel İdaresi kurumları da personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş bulunuyor. Toplamda 3 bin 996 personel istihdam edecek olan bu devlet kurumları boş kadroları ve son başvuru tarihini de açıklamış bulunuyor.

En Çok İstihdam İçişleri Bakanlığı’ndan

Yakın zamanda personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuş olan İçişleri Bakanlığı, 81 ilde olmak üzere istihdam edeceği 3 bin 546 kişi için düğmeye basıyor. İçlerinde avukat, psikolog, sosyal çalışmacı, programcı, harita teknikeri alımı, harita mühendisi, yazılım mühendisi, endüstri mühendisi, inşaat mühendisi, şehir plancısı, mütercim, büro memuru, şoför, temizlik görevlisi gibi mesleklerin de bulunduğu kadrolar açmış olan İçişleri Bakanlığı, 17 Haziran 2022 tarihinde başlayan başvuruları e-Devlet üzerinden 21 Haziran 2022 tarihine kadar alıyor.

KPSS puanı ile alım yapacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise, ÖSYM KPSS-2022/9 tercih kılavuzu ile yapılacak olan tercihler sonucunda 271 temizlik personeli almaya hazırlanıyor. Söz konusu pozisyona başvuruları açmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iş başvuruları 15 Haziran 2022 tarihine kadar devam ediyor. Kendi bünyesinde 71 kişiyi istihdam edecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ise, 30 Haziran 2022 tarihine kadar başvuruları İŞKUR üzerinden alıyor.

Kamu Kurumlarına İş Başvuruları Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yanı sıra Eskişehir Hafif Raylı Sistemler Kurumu ve Kütahya İl Özel İdaresi Başkanlığı da personel alımı gerçekleştiriyor. Eskişehir Hafif Raylı Sistemler Kurumu, 80 şoför alımı yapacakken; Kütahya İl Özel İdaresi Başkanlığı ise, 28 şoför ve işçi alımı gerçekleştiriyor. Başvuruları 13 Haziran 2022 tarihine kadar kabul eden Eskişehir Hafif Raylı Sistemler Kurumu, başvuruları info@estram.com.tr e-Posta adresi üzerinden alıyor. Kütahya İl Özel İdaresi Başkanlığı başvuruları ise, 15 Haziran 2022 tarihine kadar kuruma şahsen giderek yapılıyor.

İlgili Makaleler