Kamu Haberleri

Bakanlıktan Açıklama Yapıldı: Kamuya 14 Bin 839 Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalarında personel alımları hakkında müjdeyi verdi. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamalarında Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 14 bin 839 personel alımı yapılacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamalarında personel alımları hakkında müjdeli haberi verdi. Konu ile ilgili olarak Bakan Pakdemirli açıklamalarında Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında kabul edilen 2 bin 745 projeye 970 milyon 173 bin lira hibe desteği sağlanacağını belirtti. Ayrıca Bakan Pakdemirli açıklamalarının devamında 14 bin 839 personel alımı yapılacağını ifade etti.

PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI

Kırsal Kalkınma Destekleri hakkında bir açıklamada bulunan Bakan Pakdemirli, verilecek yeni destek ve altyapı yatırımları ile birlikte 15 bine yakın personel alımı yapılacağını söyledi.

Bununşa birlikte personel alımları hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Proje kapsamında İl Müdürlüklerimize 6 bin 591 adet başvuru yapıldı. Yapılan ilk değerlendirme sonucu başvuruların 2 bin 783 adedi, bakanlığımıza gönderildi. Merkez Değerlendirme Komisyonu bu başvuruların 2 bin 745 adedini desteklemeye uygun gördü. Uygun görülen bin 63 adet ekonomik yatırım projesine 814 milyon 444 bin lira, bin 682 adet ekonomik altyapı yatırım projesine de 155 milyon 729 bin lira olmak üzere toplamda 970 milyon 173 bin lira hibe sağlayacağız. Bu projeler sayesinde 14 bin 839 kişiye istihdam da sağlamış olacağız.”

Personel alımı kapsamında kabul edilen projeler ise şöyle belirtildi:

375’i bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

80’i hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

15’i su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı

58’i çelik silo (tarımsal ürünlerin depolanması),

53’ü soğuk hava deposu,

35’i yenilenebilir enerji kullanan seralar,

66’sı yenilenebilir enerji üretim tesisi,

Personel alımı kapsamında kabul edilen projelerin devamı şöyle

10’u hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

371’i büyükbaş, küçükbaş, hindi ve kaz yetiştiriciliği, su ürünleri ve kültür mantarı üretimine yönelik sabit yatırım tesislerinden oluşuyor.

Kırsal ekonomik altyapı yatırımları :

10’u kırsal turizm yatırımları,

bin 659’u çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesi,

12’si el sanatları ve katma değerli ürünler,

1’i bilişim sistemi yatırımları.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir