Ekonomi

Bankada Hesabı Olanlar Dikkat ! Faiz Oranları Hakkında Flaş Gelişme

Bankada parası olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme meydana geldi. Bazı özel bankalar mevduat faizlerini yüzde 6'ya kadar indirirken, kamu bankalarında mevduat faizleri yüzde 9 seviyesinde bulunuyor. Bu bağlamda kamu bankalarında kredi-mevduat faizi arasında fark ortalama 3-4 puan arasında değişirken, özel bankalarda bu fark 10 puanın üzerine çıkabiliyor.

Mevduat faizlerinde kamu bankaları, bazı özel bankalara göre 3-4 puan daha yüksek faiz imkanı sunarken, kredi tarafında da tüketicilere uygun faiz oranları sağlıyor. Bu bağlamda Merkez Bankasının politika faizinde indirimlerini sürdürmesi, kredi faiz oranlarında düşüşü beraberinde getirirken, mevduat faizlerinde de tek hanelere inildi.

Konu ile ilgili olarak bazı özel bankalar mevduat faizlerini yüzde 6’ya kadar indirirken, kamu bankalarında mevduat faizleri yüzde 9 seviyesinde bulunuyor. Bazı özel banklarda kampanya kapsamında tüketici kredilerinde aylık faiz yüzde 1’in altına gerilese de ticari kredilerde faiz oranları 1,20-1,75 aralığında değişiyor.

FARK 10 PUANIN ÜZERİNE ÇIKABİLİYOR

Kamu bankalarında kredi-mevduat faizi arasında fark ortalama 3-4 puan arasında değişiyor. Bu bağlamda özel bankalarda bu fark 10 puanın üzerine çıkabildiği gibi toplam TL mevduatlar içinde kamu bankalarının payı son bir aylık dönemde 3,9 puan artarak yüzde 47,4’e ulaştı. Bunun yanı sıra aynı dönemde yerli özel bankaların payı 2,2 puan gerileyerek yüzde 27,9’a, yabancı bankaların payı da 1,6 puanlık düşüşle yüzde 24,7’ye indi.

Bankaların kredi ve mevduat faizleri makasına bakıldığında kamu ve özel bankalar arasında makasın açıldığı dikkati çekiyor. Kamu bankalarında kredi-mevduat faizi arasında fark ortalama 3-4 puan arasında değişirken, özel bankalarda bu fark 10 puanın üzerine çıkabiliyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler