Gündem

Bankalar kesenin ağzını açtı: İş Bankası, promosyonları 22 bin TL’ye; Yapı Kredi, 27 bin TL’ye; Vakıfbank ise 28 bin TL’ye çıkardı!

Bir süredir emeklilerin en çok ilgilendiği konulardan biri olan banka promosyonları, emeklileri maaşlarını çekim gününe kadar kullanan bankalar ile çekim gününden önce hesapları geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında 2017 yılında gerçekleştirilen protokol ile ödenmeye başlamıştı. Emeklilerin ardından, kamu kurumlarının da bankalar ile bir bir anlaşmaya oturmaya başladığı Türkiye’de büyük özel şirketler de işçilerinin maaşı için bankalar ile promosyon anlaşmasına gideceğini duyurdu. Son anlaşmalar sonrası, çalışanların aldığı promosyonlar 28 bin TL’ye kadar çıktı.

TÜRKİYE İŞ BANKASI’NDAN 22 BİN TL PROMOSYON

Emekli maaşlarına karşılık bankaların şu an üç yıllık olarak ödediği promosyon tutarları nakitte 8 bin 500 TL’ye kadar yükselirken, çalışanlar için ödenen promosyon tutarları daha da arttı. Son promosyon anlaşmalarından biri de OMCO Kalıp ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile Türkiye İş Bankası arasında gerçekleştirildi. Özellikle cam kalıbı imalatında Türkiye’de önemli bir paya sahip olan OMCO Kalıp ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, deneme sürecinden kadroya geçen personellerini de kapsayacak şekilde bir promosyon anlaşmasına vardı. Türkiye İş Bankası’ndan çalışanlarının maaşlarının üç yıl boyunca bankadan alınması karşılığında 22 bin TL peşin promosyon isteyen OMCO Kalıp ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, promosyonların ekim ayı içerisinde çalışanların hesabına geçirileceğini duyurdu.

YAPI KREDİ BANKASI’NDAN 27 BİN; VAKIFBANK’TAN 28 BİN TL PROMOSYON

Kamu kurum ve kuruluşların bankalar ile promosyon anlaşmaları devam ederken, promosyonda tutarı netleştiren son kamu kurumları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çalışanları için üç yıllık Yapı Kredi Bankası ile masaya otururken, çalışanlarının geçtiğimiz dönem 3 bin 810 TL olan promosyon tutarını 27 bin TL’ye çıkardı. Bir süredir görüşmeye devam eden Vakıfbank ile Emniyet Genel Müdürlüğü ise, geçtiğimiz günlerde bir sonuca vardı. Üç yıl için 28 bin TL’ye anlaşan Vakıfbank ile Emniyet Genel Müdürlüğü, promosyonların tek seferde ve peşin olarak ödenmesi konusunda da fikir birliğine vardı. Gözler şimdi ise, promosyon anlaşmalarını merkezden yürütecek Sağlık Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı’na döndü.

İlgili Makaleler