Ekonomi

Bankaların 32 Günlük Vadeli Mevduatları İçin Faiz Oranları Belli Oldu! Parası Mevduatta Olan Yaşadı! O Banka Bu Ay Tam Yüzde…

Türk Lirası bazında yatırım gerçekleştiren vatandaşların gözde yatırım araçlarından biri olan mevduat hesapları, mayıs ayında da kazandırmaya devam ediyor. Her ay merkez bankalarının faiz politikaları doğrultusunda mevduat hesaplarının faiz oranlarını güncelleyen bankalar, mayıs ayı faiz oranlarını da belirlemiş bulunuyor.

Özellikle Kur Korumalı Mevduat Hesap Sistemi’nin devreye girmesiyle birlikte vatandaşlara daha çok kazandıran TL mevduat hesapları, mayıs ayında da yükselen faiz oranları ile vatandaşların karşısına çıkıyor. Mayıs ayında en yüksek faizi veren banka ise, herkesi bir hayli şaşırtıyor.

En Yüksek Faiz Veren Bankalar Hangileri?

Vadeli mevduat hesapları içerisinde aylık en yüksek faizi yüzde 20,50 ile sunan banka olan Alternatif Bank mayıs ayında da en çok kazandıran banka oluyor. Bu kapsamda 300.000 TL birikim için 5.122,19 TL kazanç sunan Alternatif Bank, vatandaşlara oldukça karlı bir yatırım vaat ediyor. Faiz oranları yüksek olan Burgan Bank On Hesap 32 günlük vadeli mevduat faiz oranını yüzde 20’den yüzde 20,25’e çıkartırken; 300.000 TL birikim için 5.059,73 TL kazandırıyor. Bu ayın en çok kazandıran bankası ise yüzde 20 faiz oranı ile Fibabanka oluyor. N Kolay vadeli hesabında yüzde 20 faiz veren Fibabanka, 300.000 TL birikim için 4.997,26 kazanç sağlıyor.

32 Günlük Mevduat Hesabı Faiz Oranları Neler

Mayıs ayında da kazandırmaya devam eden bankalar arasında yer alan ING Bank, 32 günlük vadeli mevduat faizini yüzde 19 çıkarmış bulunuyor. Bu kapsamda diğer bankalar da güncel faiz oranlarını açıklamış bulunuyor. Bankalardan gerçekleştirilen açıklamaya göre, Denizbank 32 günlük vadeli mevduat faiz oranını bu ay yüzde 18,25’e çıkartmış iken; TEB’in şubesiz kolu olan CepteTeb 32 günlük vadeli mevduat faiz oranını ise yüzde 17,50 olarak yatırımcılara sunuyor. Aynı şekilde faiz oralarında yükseltmeye giden ve QNB Finansbank’ın şubesiz kolu olan Enpara, 32 günlük vadeli mevduat faizini yüzde 15,75’e kadar yükseltmiş bulunuyor. Bu kazançlı bankaları sağladığı faiz oranları ile takip eden banka ise, yüzde 15,50 oranında faiz sağlayan Garanti BBVA bankasının 32 günlük vadeli mevduat hesabı oluyor.

İlgili Makaleler