Gündem

Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı açıldı! İşte hastanenin özellikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katılımıyla İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi’nin ilk etabı bugün açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açılış töreninde yaptığı konuşmada hastanenin tümüyle 15 Mayıs tarihinde faaliyete başlayacağını duyurdu.

Corona virüsü ile mücadelede etkin rol oynayacak İstanbul Başakşehir Hastanesi bugün açıldı. Yaklaşık 1 milyon metrekare kapalı inşaat alanı ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olan hastanenin A ve D bloklarının corona virüsü vakaları için özel olarak hazırlandığı biliniyor.

Hastane açılışında konuşan Bakan Koca tam kapasite hizmet sağlandığında hastanenin, Avrupa’nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacağını belirtti. Koca açıklamasında, “İstanbul’umuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ayda 5 bin üretecekler

Yerli ve milli ventilatörün üretildiğini ve kullanıma hazır hale getirildiğini bildiren Bakan Koca “Az önce tanıtımı yapılan 115 ventilatör ithal olarak geldi. Ama ne güzel tecellidir ki, 100 adet yerli ve milli ventilatörü ekranda gördüğümüz bu kadro üretti. Mayıs ayına kadar verdikleri söz şu, ayda 5 bin üretecekler. Üretmezlerse hesabını sorarız.” açıklamasını yaptı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler