Gündem

Başkent ve mega kentte 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması!

Kış aylarının gelmesi, salgın hastalıklarının artması, uyulmayan maske ve mesafe kuralları nedeniyle en fazla hasta sayısına ulaştı. Artan ağır hasta sayısı ve ölüm sayıları ile birlikte… Bu nedenle İstanbul ve Ankara’da yeni tedbir kararları alındı. Başkent ve mega kentte 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma saatleri sınırlandırıldı.

İLK KEZ AĞIR HASTA SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ

Türkiye’de son 24 saatte 146.198 yeni test yapıldı.  2.529 kişide koronavirüs tespit edildi.  2.215 kişi ise sağlığına kavuştu.  Ağır hasta sayısı ise ilk kez 3 bini geçti. Yaz boyunca düşen ancak 29 Ağustos’tan itibaren yeniden yükselişe geçen vefat sayısı da ilk kez bu kadar arttı. 87 kişi daha koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti.

65 YAŞ VE ÜSTÜNE SAAT SINIRLANDIRILMASI

Tablo giderek ağırlaşıyor… Yurt genelinde alınan tedbirlere il bazında kısıtlamalar getirildi. Önce Ankara valiliği açıkladı. Başkentte 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10:00 ile 16:00  saatleri arasında  sokağa çıkmaları yasaklandı.  Ardından aynı karar İstanbul içinde alındı. Kısıtlama kararı her iki kent içinde yarından itibaren geçerli olacak. Ancak kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla ihtiyaç duyulacak doktorlar, sağlık çalışanları, Eczacılar ve kamu görevlileri, işletme sahipleri, tüccar ve çalıştığını belgeleyenler bu karardan muaf tutulacak. Bu ek tedbir olarak ta Vali Yerlikaya İstanbul Semt pazarlarında girişlerde vatandaşlardan HES kodu isteneceği de açıklandı.

ISPARTA’DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Valilik kararı ile 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği illerden biri de Isparta oldu. İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, kısıtlamayı kentteki artan vaka sayıları izah etti. Karakaya salgında en fazla yayılımın aile içinde olduğuna dikkat çekti. Öyle ki koronavirüse yakalanan her 30 kişinin soy isminin aynı olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler