Ekonomi

Başvuru Yapan Herkese O Kurum 65.000 TL Hibe Ediyor! Kredi Değil, Destek Amaçlı Doğrudan Veriliyor! Büyük Destek İçin Tek Şart…

Girişimci vatandaşları desteklemek, özellikle de iş yaşamında dezavantajlı olan grupları kalkındırmak adına çalışan T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, kısaca KOSGEB, iş dünyasındaki fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına çalışmalarını 2022 yılında da sürdürüyor. Bu çalışmalar sonucu 65.000 TL hibe edeceğini açıklamış olan KOSGEB, başvuruları bekliyor.

İş yaşamında herkesin eşit şartlarda yarışabilmesi için KOSGEB’in destekleri büyük bir önem taşıyor. Kadın girişimcilerden genç iş insanlarına; küçük ölçekli işletmelerden engelli işletmecilere kadar her bir kesimi destekleyen KOSGEB, kişilere ve işletmelere uygun olarak pek çok farklı hibe programı açıyor. Bu hibe programının sonuncusunda ise, aşağıdaki şartları taşıyan her vatandaşa 65.000 TL nakit destek veriliyor.

KOSGEB’den Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınır?

Yeni dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yeni bir protokol imzalamış olan KOSGEB, yeni girişimcilere fırsat yaratabilmek adında 65.000 TL’lik hibe destek programını devreye sokuyor. Geri ödemesiz olarak sağlanan bu 65.000 TL’lik hibe kapsamında ödenen 5.000 TL kişiye kuruluş işlemleri için verilirken, ödenen 45.000 TL kuruluş desteği; ödenen 15.000 TL ise işletme gideri olarak veriliyor. Dolayısıyla bu giderlerin doğru noktada ve doğru oranda kullanıldığı belgelemek ve KOSGEB’e iletmek gerekiyor.

KOSGEB Hibe Desteğinden Yararlanmak İçin Şartlar Neler?

KOSGEB’in yeni hibe programı kapsamında sağlanan 65.000 TL destekten yararlanabilme için iki temel şartı taşımak gerekiyor. Özetle, KOSGEB bu krediyi engelli ve eski hükümlü olan vatandaşlara sağlıyor. Dolayısıyla bu hibeden yararlanmak isteyen vatandaşların bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden ve en az yüzde 40 iş gücü kaybına uğraması ya da daha önce hapishanede yatmış olması gerekiyor. İş dünyasında fırsat eşitliğini sağlamak için bunu yapan KOSGEB, bu vatandaşların KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırdıktan sonra KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarına katılmasını ve bu programdan başarı ile geçerek, sertifikaya sahip olmasını bekliyor. Bu aşamaların ardından kendi iş projesini hazırlayarak KOSGEB sunan ve onay alan tüm vatandaşlar, KOSGEB’in bu ve diğer hibe programlarından yararlanabiliyor.

İlgili Makaleler