Ekonomi

Bayram ikramiyelerini alan emekliler bankalardan promosyon ödemesi bekliyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından emekliler için ikramiye ödeme tarihlerini açıklamıştı. Emekli ikramiye ve zamlı maaş ödemelerinde sona gelinirken, bankaların promosyon ödemeleri merak konusu oldu. Peki, promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı emekli bayram ikramiyelerinin ve Temmuz maaşlarının beraber ödeneceği müjdesini vermişti. Emeklilerin ödemeleri hesaplarına yatırıldı. İkramiye ve zamlı maaş ödemesinde sona gelinirken gözler promosyon ödemelerine çevrildi. Promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak eden vatandaşlar internet sayfalarında araştırma yapıyorlar.

Ödemeler ne kadar yapılıyor?

İlk kez 2017 senesinde başlatılan promosyon ödemeleri için 3 yıllık süre doluyor. 2017’de ilk kez promosyon ödemelerini almış olan emekliler 2. Promosyon ödemelerini alabilecekler. 2020 yılında emekli maaşı 1.500 TL ile 2.500 TL arasında olan emekliler en az 625 TL, emekli maaşı 2.500 TL üzerinde olan emekliler ise en az 750 TL promosyon ödemelerinden faydalanabilecekler. Bankaların promosyon kampanyaları ise farklılık gösteriyor. Promosyon ödemesinden faydalanmak isteyen emeklilerin bankalara giderek 3 yıl için maaşlarını o bankadan çekeceklerini taahhüt etmeleri gerekiyor.

İlgili Makaleler