Ekonomi

Bayram öncesi işçilere ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Bu yıl kamuda çalışan işçilere ödemelerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Mayıs ayında ikincisi yatırılan tediye ödemelerinin Kurban bayramı öncesi yatırılması bekleniyor. Peki, tam tarih belli mi?

Her yıl kamuda çalışan işçilere yapılan tediye ödemelerinin bu sene ne zaman yapılacağı merak ediliyor. 52 günlük yapılan ödemelerin ilk taksiti 31 Ocak ikinci taksiti ise 22 Mayıs tarihinde yatırılmıştı. Peki, üçüncü taksit ne zaman yatırılacak?


Bu sene corona virüsü nedeniyle emekliye Ramazan Bayramı ikramiyesi erken bir tarihte ödendi. Bu nedenle kamuda çalışan işçilerin ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. 4 taksit olarak ödenen tediye ödemelerinin üçüncü ve dördüncü taksitleri normalde Ağustos ve Aralık ayından ödenmesi planlanıyordu.

Ancak ikramiye ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde yatırılabileceği tahminleri yapılıyor. Tediye ödemeleri için henüz tam bir tarih açıklanmış değil.

İkramiyeler ne kadar olacak?

Kamu işçilerine ikramiye ödemeleri 13 günlük ücretleri üzerinden yatırılacak. Asgari ücretli çalışan, 913 TL ikramiye alırken, işçinin maaş miktarına göre ödeme miktarı da artacak.

İlgili Makaleler