Gündem

Bedelli askerler ile ilgili flaş gelişme! İlden ayrılabilirler

Corona virüsü nedeniyle çok sayıda şehirde giriş çıkışlar yasaklandı. Ancak İzmir Valiliği tarafından bedelli askerler ili ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Valilik askerlerin terhislerinin ardından ilden ayrılabileceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından corona virüsü salgını nedeniyle 30 büyükşehirde giriş çıkışların yasaklandığı duyurulmuştu. Bunun üzerine İzmir Valiliği İzmir’de bedelli askerlik yapanlar için açıklamada bulundu. Valilik, askerlik yapanların terhislerinin ardından kentten ayrılmalarında herhangi bir sakınca bulunmadığını duyurdu.

Bir kişi özel araçla götürebilir

İzmir Valiliği tarafından bedelli askerler için yapılan açıklamada, “İlimizde zorunlu kamu hizmeti nedeninin parçası durumundaki bedelli askerlik görevinin ifası nedeniyle bulunan ve terhis olması durumunda bulundukları ilde ikametleri olmaması nedeniyle kalamayacak olanların, ilimizden ayrılmalarında bir sakınca yoktur.” ifadeleri kullanıldı.
İlde toplu ulaşım seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle, askerden terhis olan vatandaşı en kısa sürede ilden götürmesi için koşulu ile bir kişinin girişine izin verileceği bildirildi.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir