Gündem

Beklenen Açıklama Geldi; Çalışma Ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin Müjdeyi Verdi! Temmuz Zammı, 3600 Ek Gösterge; Hepsi Netleşti!

Bir süredir Türkiye’de hem çalışan hem de emeklinin sıcak gündemini oluşturan temmuzda verilecek ara zam ile memur ve memur emeklilerinin gündemini oluşturan 3600 ek göstergede sona gelindi. Konuyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, konular ile ilgili merak edilen her soruya yanıt verdi.

Geçtiğimiz gün ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde ’36’ncı İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ kapsamında düzenlenen ‘Sosyo-Ekonomik Boyutu ile İş Sağlığı ve Güvenliği’ açılış programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, ek gösterge ve temmuz ara zammı ile ilgili konuştu. İş ve işçi sağlığına ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, asgari ücret ile çalışan vatandaşlar için de önemli mesajlar verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Can Kaybına İmkan Aralayacak Bir Kapı Bırakmayacağız”

Katıldığı toplantıda günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin; “İşçi sağlığı, iş sağlığını çok önemsiyorum. İşçinin sağlığı için iş süreçlerinin sağlıklı olması lazım. İş yerinin sorumlularına yük düşmektedir. Düzenlenen yasal çerçeveler ile doğrudan doğruya iş yeri sahibinin, yöneticilerin bu sorumlulukları yerine getirmesi, kamunun da denetiminin her aşamasında olması lazım. Emeği korumak bizim birinci görevimiz. İş yeri ihmallerine sıfır tolerans. Bu konuda emeği koruyacak, çalışanları koruyacak bütün tedbirleri almak bizim sorumluluğumuzda, uygulatmak da denetimler de bizim sorumluluğumuzdur” dedi. Ardından iş kazası nedeniyle yaşanan can kayıplarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin; “Can kaybına da imkan aralayacak bir kapı bırakmayacağız, bu konuda tavrımız kesin. Denetimlerde de her aşamada sorumluluğu üstleneceğiz, burada taviz yok. Herhangi bir inşaatta, bir tersanede can kaybının olması demek, bu süreçlerde görev alan başta ben olmak üzere bir ihmalin olması demek. Bu konuda ihmal bırakmıyoruz, can kaybına asla göz yummayacağız, sorumluların da hesap vermesi için takipçisi olacağız” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, Ek Göstergede Sona Gelindiğini İşaret Etti

Merakla beklenilen ara zamma ilişkin rakam vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, bunun yerine enflasyon vurgusu yaptı. Bakan Bilgin’in konuyla ilgili açıklamalarında; “Enflasyonun bizdeki en önemli sebebi dünyadaki enerji fiyatlarında artışın yaşanması. Enerjideki artış yüzde 100’ün üzerinde. Özellikle Türkiye doğal gaz, enerji ithalatçısı bir ülke olarak bu sorunu fazlasıyla yaşıyor. Bunun sokağa yansımaması için ciddi tedbirler aldık, uygulamayı koyuluyor. Enflasyonun karşısında özellikle çalışanlarımızı, işçilerimiz, emekçilerimiz, kamu personelimizi koruyacak tedbirleri almak durumundayız. Çalışanlarımıza dönük koruyucu tedbirleri ortaya koymak durumundayız. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Önümüzdeki 6 ayık enflasyon değerlendirmesi yaptığımız zaman çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyon karşısında koruyacak kapsamlı bir çalışma yapacağız” dedi.

Asgari ücretliye ara zam gelip gelmeyeceğine ilişkin herhangi bir açıklama gerçekleştirmemiş olan Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili ise memur sendikaları ile son bir toplantı yapılacağını ifade etti. Konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapan Bakan Bilgin; “Kamu personelinin 3600 ek göstergeden faydalanması konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızı ifade etmek isterim; bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız. Bir başka çalışmamız var. O da sözleşmeli personelin tayin hakkı, emeklilikle ilgili düzenlemeleri. Bunları da 3600’den sonra ele alıp çözeceğiz” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler