İşkur İş İlanları

Belediyeler Bir Araya Geldi; İŞKUR’da İlan Üzerine İlan Yayınlandı! Tam 85 Farklı İlanda 2 Bin 300 Adet Kamu Personeli Alımı Gerçekleşecek…

Türkiye’nin resmi iş bulma portalı olan Türkiye İş Kurumu, kısaca İŞKUR, sadece özel şirketlere ait olan iş ilanları ile vatandaşları buluşturmuyor. Aynı zamanda kamuya ait olan ilanlarla da vatandaşları buluşturan İŞKUR, kamu personel alımlarına ilişkin de aracılık yapmaya devam ediyor. Bu ay İŞKUR’da tam 85 belediye ve diğer kamu kurumları ilan yayınlamış bulunuyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazıları personel alımlarına ilişkin duyuruyu Resmi Gazate’de yayımlarken; bazılarıysa sadece İŞKUR üzerinden ilan vermekle yükümlü tutuluyor. Özellikle belediye ile bakanlıklara ve diğer kamu kurumlarına bağlı olan kuruluşların yayınladığı bu ilan kapsamında haziran ayı içerisinde tam 2 bin 300 yeni kamu personeli alımı gerçekleştiriliyor. Üstelik kamu personeli alımlarında bu kez KPSS şartı da aranmıyor.

Hemen Hemen Her Unvanda Açık Var

İŞKUR üzerinden yayınlanan 85 ilanın belediyeler, bakanlıklar ve valilikler tarafından verildiği görülmüş bulunuyor. Toplamda 2 bin 300 kişi istihdam edecek olan kamu kurumları; garson, aşçı yardımcısı, kasiyer, bekçi, meydancı, kapı görevlisi, temizlik destek personeli, yazılım uzmanı, yönetici, mekanik bakım personeli, beden işçisi, şoför, aşçı, engelli personel, görüntü ve ses sistemleri teknisyeni, öğretmen, endüstriyel fırın ustası, grafik tasarım ve sosyal medya yetkilisi, bankacılık meslek elemanı, makine teknikeri, arkeolog personeli, restöratör, mimar, demiryolu ustası, halkla ilişkiler görevlisi, elektronik teknisyeni, inşaat teknisyeni, büro görevlisi, sosyal yardım ve inceleme görevlisi, kazı işçisi, geri dönüşüm işçisi, ekmek kasalama ve paketleme işçisi, idari işler personeli, teknik ressam, mimar, imam, kapama açma personeli, gıda mühendisi, mekanik bakım personeli, özel güvenlik görevlisi, şehir plancısı görevlisi, hasta ve yaşlı bakım elemanı, asfalt işçisi, kaynakçı personeli, bina yıkım işçisi, operatör personeli gibi pek çok farklı pozisyona alım yapıyor.

Her İlanın Başvuru Tarihi Değişiklik Gösteriyor

Vatandaşlar İŞKUR’un e-Şubesi üzerinden yani internet sitesinden arama butonunu kullanarak, kolaylıkla kamu kurumların iş ilanlarına ulaşabiliyor. Bu kapsamda vatandaşların arama butonundan işin niteliğini kamu şeklinde belirleyerek, dilediği ilana başvuru yapması gerekiyor. Her ilanın başvuru tarihi ilana ve alım yapacak kuruma göre değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca vatandaşların başvuru yapabilmesi için İŞKUR’a işsiz olarak kayıtlı olması gerekiyor.

İlgili Makaleler