Ekonomi

Belediyenin 14 milyar TL’lik hamlesi işçiyi şoka uğrattı! İşçiye ödenen toplu promosyon ödemesi yeniden gündeme geldi!

Emekli promosyonlarından sonra sırada işçi promosyonları üzerinde yapılan farklılıklar gündemde yer alıyor. Onlarca çalışanı ilgilendiren sürpriz promosyon düzenlemesi heyecan yarattı.

2022 yılı Temmuz ayı itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara yönelik uygulanan promosyon tutarında değişim yaşandı. Pek çok üniversite, firma, belediye promosyon rakamlarını güncelleme kararı aldı. Yeni yıla girmeye sayılı günler kala son hamle Zonguldak Belediyesi’nden geldi.

Emeklilere uygulanan promosyon kampanyaları 10.000 TL’ye ulaştı. Memurlarda ise bu rakam en fazla 41.500 TL’yi gördü. Zonguldak Belediyesi çalışanlarına yönelik 14.800 TL’lik yeni promosyon müjdesi verdi. Belediye 710 personeli için bu rakamı tek seferde hesaba yatıracak.

TÜRK-İŞ BAŞKANI OCAK AYINA İŞARET ETTİ!

Türk-İş başkanı Ergün Atalay çarpıcı bir açıklamada bulundu. Promosyonlara yönelik çalışanların dertlerine de değindi. “Sıkıntılarımız var” dediği konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çözülmesi gereken problemler var. Bu sorunların en geç Ocak ayının ortasında ya da sonunda çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi. Dikkat çekici bir konu da Zonguldak Belediyesi’nin hamlesi oldu.

710 farklı personelin 14.800 TL’lik promosyona kavuşabilmesi için sözleşmeler imzalandı. Başkan Ömer Selim, Zonguldak şube müdürü Bülent Yavuz ile birlikte İş sendikası başkanı Osman Karataş sözleşmeye imza attı. Belediye başkanı konu üzerine şu yorumda bulundu: “Yapılan sözleşme 3 yıllık bir protokolden oluşuyor. Çalışmalarını büyük bir gayret ile sürdüren belediye işçilerine özel uygulanan bu promosyon güncellemesi ile 14.800 TL ek kazanç sağlatacak. Bu promosyonu müjdelemekten ve imzalamaktan mutluluk duymaktayız. Emekçilerimize hayırlı olsun” dedi.

ELAZIĞ BELEDİYESİ DURMADI! PROMOSYON TUTARI 20 BİNİ AŞTI!

Zonguldak Belediyesi’nin bu hamlesinin ardından Elazığ Belediyesi ile Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında maaş promosyon anlaşması yapıldı. 4 farklı bankanın katıldığı ihalede 45 aylık Ziraat Bankası 20.362,50 TL teklifi aldı. Konu üzerine açıklamayı Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü şu yorumda bulundu:

“İl müdürlüğümüz kapsamında personellerimizin maaşları ve promosyonları üzerine ihale 4 farklı bankanın katılımı ile yapıldı. İhalede 666 personel için 45 aylık Ziraat Bankası tarafından verilen 20.362,50 TL’lik teklif sonuca bağlandı. Hayırlı olsun.”

İlgili Makaleler