Gündem

Benzin İstasyonlarında Yine Kuyruklar Oluşacak! Dünden Sonra Bugün De Benzin Fiyatına Zam Geliyor!

Dün itibarı ile litre başına 1,70 TL zamlanan benzin fiyatlarına yarından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha yapılacak. 1,03 TL seviyesinden yapılması beklenen benzin zammı doğrudan pompa fiyatlarını etkileyecek.

Dünden Sonra Bir Zam Daha Geliyor

Akaryakıt Fiyatlarına İndirim

Petrol fiyatlarındaki artışın yanı sıra, döviz kurları ve uluslararası akaryakıt fiyatlarında meydana gelen artış, ülkemizdeki motorin ve benzin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Bu gelişmeler doğrultusunda dün benzin fiyatlarına 1,70 TL seviyesinde bir zam yapılmıştı. Bugün de yine benzine doğrudan pompa fiyatına yansıyacak bir zam yapılması bekleniyor.

Akaryakıt sektörü temsilcileri Türkiye’de bir gazeteye konu ile ilgili bilgi sağladı. Kaynağın aktardığı bilgilere göre, yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzin fiyatlarına bir zam daha yapılması bekleniyor. Zammın 1,03 TL seviyesinde olması beklenirken, meydana gelecek artışın doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacağı söylendi.

İstanbul’da Benzin Litre Fiyatı 23,85 TL Olacak

Dünden sonra tekrar zamlanması beklenen benzin, İstanbul’da litre başına satış fiyatının 23,85 TL seviyesine çıkacak. Litre başına satış fiyatının başkent Ankara’da 23,96 TL’ye, İzmir’de 23,97 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

Türkiye’deki akaryakıt fiyatları, doğrudan doğruya dünyadaki petrol fiyatlarına göre belirleniyor. Ham petrolün rafine edilmesi ile elde edilen tamamlanmış petrol ürünleri, ham petrol fiyatlarında meydana gelen herhangi bir artıştan doğrudan doğruya etkileniyor.

Diğer yandan, dolar kurunun Türk Lirası karşında 10 günden bu yana aralıksız olarak değer kazanması, yine benzin fiyatlarına doğrudan yansıdı. Benzinin litre fiyatına dün itibarı ile 1,70 TL zam yapılmıştı. Dün yapılan bu zammın ardından İstanbul’da benzinin litre fiyatı 22,82 TL olmuştu. Küresel olarak petrol fiyatlarının artması ve döviz kurlarındaki meydana gelen artış, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını artırmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler