EkonomiGündem

Benzin ve Motorin Fiyatlarına Büyük İndirim Geliyor

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere büyük indirim yapılması bekleniyor. İşte detaylar...

Brent petrol fiyatlarının 31 dolara kadar gerilemesinin ardından akaryakıt fiyatlarına indirim bekleniyor. Buna göre benzin fiyatlarına 61 kuruş motorin fiyatlarına ise 56 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Rusya ve Suudi Arabistan’ın OPEC toplantısında petrol üretimini kısma konusunda anlaşama sağlayamamasının ardından benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Bu bağlamda benzin fiyatlarına 61 kuruş, motorin fiyatlarına ise 56 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Tarihi düşüşü yorumlayan piyasa uzmanları benzinde 82 motorinde ise 65 kuruş indirim beklendiğini açıklamıştı. Bununla birlikte PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler, petroldeki düşüş trendinin devam ettiği taktirde motorin ve benzinde 1 liralık indirimin pompaya yansıyacağına söylemişti.

Akaryakıt Fiyatlarına İndirim
Akaryakıt Fiyatlarına İndirim
AÇIKLAMA YAPILDI

PÜİS Samsun Şube Başkanı Zafer Güler konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Güler açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde Çin’de başlayan korona virüsü nedeniyle Çin’in azalttığı motorinden dolayı rafineriler mallarını satamadığı için fiyatlarda düşüş yaşandı. Bu düşüş tüm dünyaya yansıdı. Petrol üreten ülkeler bundan etkilendi. Fiyatlar 65 dolardan 40 dolar seviyesine geldi. Bu çok enteresan fiyatlar.

Bunun etkisi bizim ülkemize de yansıyacaktır. İşin diğer yanına baktığımızda petrol üreten ülkeler kısıtlamaya gidiyorlar. Varili 40 dolara düşen petrolü tekrar 65 dolar seviyesine çıkartmak için çabalıyorlar.

Çünkü onlar da bundan zarar ediyor ama bu tüketiciye mutlaka yansıyacaktır. Tüketici daha ucuza motorin ve benzin alacaktır. Varil fiyatı 40 dolar seviyesinde kalırsa litrede 1 TL indirim pompaya yansıyacaktır diye düşünüyorum. Devlet, ÖTV payında oynama yapmazsa, 1 TL ucuzluk olabilir ”

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir