Magazin

Benzin ve Motorine Gelen Zamlar, Bu Kez O Ünlü İsmi Harekete Geçirdi! “Abi Yeter!” Destek Üstüne Destek Aldı!

Temmuz ayında açıklanacak olan altı aylık enflasyon baz alınarak yeniden belirlenecek olan değerleme oranıyla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınacak olan alkol, sigara, benzin ve motorin gibi çevreye zarar veren ürün gruplarından alınan vergi zammı erken geldi. Enflasyonun yüksek çıkmasına karşın bir tedbir olarak deklare edilen erken zamların yankıları sürerken, elektrik ve doğalgaza gelen zamla birlikte o ünlü isim isyan etmeye başladı.

Önce tütün ve tütün grubu ürünleri ile alkollü içeceklere gelen zam, ardından elektrik ve doğalgaza, dün itibariyle ise benzin ve motorine geldi. Arka arkaya gelen zamlar vatandaşın belini büküp, maaşını eritmeye devam ederken; bu zamlara ünlü isimler de tepki göstermeye başladı. O isimlerden biri olan pop şarkıcısı Demet Akalın, zamlara karşı oldukça sert çıktı.

Haziran Zamlarına Benzin ve Motorin De Eklendi

Haziran ayına zamla başlayan Türkiye’de geçtiğimiz hafta tütün ve tütün grupları ile alkollü içeceklerin ÖTV oranı artırılmıştı. Ardından geçtiğimiz gün konutta kullanılan doğalgaz yüzde 30, sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 10; sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam gelmişti. Bu zam yankılarını sürdürürken dün gece yarısından itibaren pompaya yansıması beklenen akaryakıt zammı geldi. Bu zamla birlikte benzin ve benzin bazlı ürünlerde 1,22 TL artış yaşanırken; motorin ve motorin bazlı ürünlerde ise 1,49 oranında artış yaşandı. Üst üste gelen zamlara vatandaş tepki gösterirken, Demet Akalın da vatandaşları yalnız bırakmadı

Demet Akalın Zamlara İsyan Etti

Zamların yankıları ünlüler dünyasında da hissedilmeye başlandı. Geçtiğimiz aylarda Şahan Gökbakar ve daha pek çok ismin isyan ettiği kervana gelen son zamlar ile birlikte pop şarkıcısı Demet Akalın da katıldı. Toplumsal olaylara ilişkin sık sık açıklama yapan isimler arasındaki yerini son dönemde alan Demet Akalın, bu kez zamlara karşı açıklama yaptı. Gelen zam haberini alıntılayan Demet Akalın, Twitter hesabından yaptığı bu alıntılamanın üzerine “Abi yeter yeter!” notunu düştü. Binlerce beğeni ile karşılanan Demet Akalın’ın bu isyanına sosyal medya kullanıcılarından da destek geldi.

İlgili Makaleler