Ekonomi

Benzin Ve Motorine Zam Geliyor! İşte Akaryakıtta Son Fiyatlar

Akaryakıtta iki farklı zam yapılacağı duyuruldu. Benzinin litre fiyatına 16 kuruşluk bir zam yapılırken, motorinin litresine ise 7 kuruşluk bir zam geliyor. Bu gece itibariyle zamların devreye girmesi bekleniyor.

BENZİN VE MOTORİN LİTRE FİYATINA ZAM GELİYOR

Geçtiğimiz cuma günü Brent petrolün varil fiyatı 25,85 dolar iken bugün saat 09.23 itibariyle 0,81’lik bir düşüşle 24,68 dolar ile günü kapattı. Hemen hemen aynı zamanlarda, Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 21,21 dolardan işlem gördü. Suudi Arabistan öncü olduğu OPEC ve Rusya’nın liderlik ettiği OPEC dışı bazı ham petrol üreten ülkelerin ortak aldığı üretimi kısıtlama kararı ise 1 Mayıs tarihinden itibaren devreye girdi. Alınan karara göre, petrol üreticisi ülkeler, önümüzdeki 2 ay boyunca ham petrol üretiminde 9,7 milyon varil kesintiye gidecek. Dünya genelinde yaşanan bu dalgalanmalar da Türkiye piyasalarında kendini gösteriyor. Bu yüzden de akaryakıt sektöründen elimize ulaşan bilgilere göre, motorinin litre fiyatında 7 kuruşluk bir zam ile benzinin litre fiyatında 16 kuruşluk bir zam meydana gelmesi bekleniyor.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler