EkonomiGenelGündem

Dünya’da petrol fiyatları düşerken Türkiye’de benzin ve motorine zam geliyor!

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları düşerken, Türkiye’de benzin ve motorine zam gelmeye devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 12 kuruş zam daha yapıldı. Benzin fiyatına geçtiğimiz gün yine 24 kuruş zam gelmişti. Peki, benzinin litre fiyatı ne kadar oldu? İşte ayrıntılar…

Kuzey Denizi Brent tipi ham petrolün ağustos vadeli işlemlerinin fiyatı yüzde 4.46 düşüşle varil başına 40.73 dolara, WTI ham petrolünün ağustos vadeli işlemlerinin fiyatı ise yüzde 4.63 oranında düşüşle varil başına 38.5 dolara geriledi.

VARİL PETROL FİYATLARI DÜŞÜŞTE

ABD Enerji Bakanlığı’nın ülkedeki rezervlerin 540.7 milyon varile yükseldiğine ilişkin verilerin yayınlanmasından birkaç dakika sonra uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarındaki düşüş ivme kazandı. Petrol fiyatlarında ki bu düşüş Türkiye’ye akaryakıt fiyatlarına zam olarak dönmeye devam ediyor. Petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada 11 dolara kadar bile düştüğünde, Türkiye’de benzin ve motorine zam gelmeye devam etmişti.
Türkiye’de benzine geçtiğimiz Pazartesi 24 kuruş zam yapılmıştı. Akaryakıt fiyatlarına yetişemeyen vatandaş, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına gelen 12 kuruşluk zam haberini duyunca şaşkınlığını gizleyemedi.

BENZİNE ZAM

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 12 kuruş zam yapıldı.

BENZİN NE KADAR OLDU?

Benzinin litre fiyatı şu an İstanbul’da 6.39 TL’den Ankara ve İzmir’de ise ortalama 6.46 TL’den satılıyor.

 

İlgili Makaleler