Bilim dünyası şokta! Covid aşısının kanseri önleyici etkisi keşfedildi: Bu yeni bir dönemi başlatabilir!

Covid salgın dönemine yönelik MRNA aşısını geliştirmeyi sürdürürken kanser aşılarına yönelik tıp dünyasını heyecanlandıracak yeni bir döneme de giriş yapıldı. Aşıların kanserli hücreleri yok ettiği ortaya çıkarıldı.

Amerika merkezli olarak faaliyetlerine sürdüren şirket cilt kanserine yönelik etkili bir sonuç alındığını paylaştı. Melanoma adı verilen ciltte görülen kanser hastalığı için Moderna aşısı içerisindeki etkenlerin ölümcül olan bu hastalığı engellediği fark edildi.

KANSERLİ HÜCREYİ %44 AZALTIYOR!

Coronavirus için geliştirilen Moderna’nın aşısı ile beraber kullanılan Keytruda adı verilen bir ilacın vücutta ölüme neden olabilecek cilt kanserini dahi önlediği riski azalttığı fark edildi. Kanserli hücreyi %44 oranına kadar azalttığı paylaşıldı.

Sonuç olarak elde edilen istatistikler klinik ortamda ileriye dönük umut verici gelişmeleri beraberinde getirdi. Tüm bu veriler paylaşıldıkça Moderna’nın hisseleri de artıyor. Bu anlamda MRNA üzerine çalışmalarını sürdüren Özlem Türeci ile Uğur Şahin çiftinin Biontek şirketinin hisseleri trende seviyelere ulaştı.

CİLT KANSERİNDE DEVRİM GELİŞME! ÇALIŞMA NASIL UYGULANIYOR?

MRNA aşısı ile beraber keşfedilen bu yeni farkındalık sonrası bağışıklık sisteminin üzerindeki ilk etkiler resmen kayıtlara aktarıldı. Kullanılan tekniklerin farklı kanser türlerine de olumlu etkiye edeceği fark edildi. Öte yandan Moderna’nın geliştirilmesinden sorumlu olan yardımcı isim Paul Burton yapılan araştırmaların farklı bir bakış açısı kazandıracağını özellikle 3 ve 4. evreye doğru ilerleyen cilt kanseri vakalarında önemli gelişme elde edildiğini de ifade etti.

Geliştirilen teknikte  tümörlü alana yönelik doku örneği alınıp gen dizilimi üzerinde inceleme yapılıyor. Mutasyona uğramış protein alanındaki veriler sonrası kanser aşısının gelişimi sağlanıyor. Hastane ortamında hastalara yönelik enjekte işlemi uygulandıktan sonra fark edildi ki bağışıklık sistemine etki eden bu ilaç tümörün algılanarak yok edilmesini sağlıyor. 8 haftada rahatlıkla üretilebilen bu aşı kişiye özel olarak servis edilebiliyor. Araştırmanın çok az bir bölümü paylaşıldı. Bu konuda uzmanlar henüz net bir bilgi paylaşımı yapmaktan uzak duruyor.

Exit mobile version