GündemSağlık

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Bayramdan sonra vakalarda patlama yaşanabilir ve yasaklar geri gelebilir!

Türkiye’de vaka sayısı yeniden 1000’ e yaklaştı. Kurban Bayramı nedeniyle ise vatandaşlar sahilleri doldurdu. Güncel durum hakkında açıklama yapan Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, bayram sonrasında vaka sayılarında patlama yaşanabileceğini dile getirdi. Özlü tarafından yapılan açıklamalarda vaka sayısında yükselmelerin tekrar yaşanması halinde kısıtlamaların getirilebileceği ifade edildi.

Kurban Bayramı’nda kısıtlama uygulanmadı. Bu nedenle corona virüsü vaka sayılarında artış yaşanması konusunda endişeler devam ediyor. Bu kapsamda katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, “Vaka sayılarını belirleyen bizim davranışlarımız. Bu bayramda önemli ölçüde insan hareketliliği yaşandı. Tedbirlere uyanlar da var. Salgın yokmuş gibi davrananlar oldu. Bayram sonrası bunun bir yansıması olabilir. Genelde 7-10 gün içerisinde tabloda kendisini belli edecektir. Eğlence yerlerinde, denizde, plajda yaşanan kalabalıklaşmanın etkisini hep beraber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

1 sene daha mücadele devam edebilir

1 sene daha virüs ile mücadelenin devam edebileceğini söyleyen “Özlü, Hayatı sürdürmemiz lazım. Ancak yasaklara geri dönüş olabilir. Eğer rakamlar tekrar yükselme trendine dönerse yasaklamalar gelebilir.” açıklamasında bulundu.

Güvenli noktada değiliz

İkinci dalgaya yönelik de konuşan Özlü, “İkinci dalga demek için bu sürecin tamamlanması ve vakanın görülmesi lazım. Böyle bir ara hiç olmadı. Ülkemizde biz piki tamamlayıp inişe geçtik ama bir yerde takıldık. İkinci bir ataktan ziyade sürecin sona ermediğini ve salgının yayıldığını, güvenli bir noktada olmadığımızı söyleyebiliriz” dedi.

İlgili Makaleler