Gündem

Bilim Kurulu Üyesi Aşının Vatandaşlara Uygulanması İçin Tarih Verdi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara corona virüsü aşısı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Ateş Kara açıklamalarında aşının dünya çağında ilk doz uygulamalarının Kasım ayı gibi başlayacağını ancak ülkemizde bunun Mart Nisan'ı bulabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Ateş Kara, corona virüsü aşısı hakkında önemli açılkamalarda bulunarak aşı çalışmalarının laboratuvar tarafında olumlu ilerlemeler olduğunu, hayvan deneyi aşamalarına gelindiğini vurguladı. Ayrıca Ateş Kara açıklamalarında şöyle devam etti:

“Uluslararası çalışmalar biraz daha ileri seviyede, insan çalışması düzeyine gelmiş vaziyette. Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi bilgilerine göre, bunların sayısı 25 civarına ulaşmış durumda. En önde olan iki tanesinden birisi haftaya başlayacak, diğeri büyük çaplı insan çalışmalarına yeni başlamış vaziyette”

İngiltere ve ABD’deki aşı çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Ateş Kara şu anda İngiltere’deki aşı çalışmaları belli bir noktaya geldiğini ve insan çalışmalarında bu büyük gruba başladığını vurguladı. Dünya çapında aşının ilk doz uygulamalarının Kasım ayı gibi başlayabileceğini belirten Ateş Kara bizim ülkemizde Mart Nisan aylarını bulabileceğini ifade etti.

MART – NİSAN GİBİ AŞI

Bu konu hakkında Ateş Kara’nın açıklamaları şöyle oldu:

“Şu anda İngiltere’deki aşı çalışmaları belli bir noktaya geldi ve insan çalışmalarında bu büyük gruba başladı. ABD’deki çalışmada önümüzdeki hafta içerisinde büyük çaplı insan çalışmalarına başlanacak. Bunların sonuçlarının alınması büyük olasılıkla kasım ayı olacak gibi görünüyor. Çok sayıdaki insanla yapılan çalışmayla beraber aşının üretim çalışmaları da başlıyor. Olumlu yürüdüğü anda da kasım ayı gibi ilk doz uygulamaları dünya çapında başlayabilir. Ama bizim ülkemize gelmesi mart-nisan aylarını bulabilir. Türkiye girişimlerde de bulunuyor. Gönüllü olabileceklerle aşıların Türkiye’de de uygulanması kasım aylarında olabilir”

İlgili Makaleler