Gündem

Bilim Kurulu Üyesi: Hemen sigarayı bırakın!

Corona virüsü vaka sayısı ülkemizde artmaya devam ederken, uzmanlar tarafından önemli açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, corona virüsünün sigara içen insanlarda daha ağır seyrettiğini belirterek, hemen sigaranın bırakılması konusunda uyardı.

Corona virüsü binlerce insanın hayatına mal oldu. Çin’den yayılan virüs tüm dünyayı tehdit ederken, uzmanlar tarafından önemli açıklamalar yapılıyor. Virüse karşı sosyal izolasyon ve hijyen önerisinde bulunulmasının ardından, sigarayı bırakın uyarısında da bulunuldu. Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, sigara içenlerde hastalığın ağır seyretme olasılığının 2.4 kat daha yüksek olduğunu belirtti.

Ne kadar çabuk bırakılırsa o kadar iyi

Ateş Kara tarafından yapılan açıklamada, “Eğer sigara içiyorsanız, şimdi bırakma zamanı, Ne kadar çabuk bırakılırsa, o kadar iyi, Wuhan’da yapılan araştırma, COVID-19 olan ve aktif sigara içenlerde, hastalığın ağır seyretme olasılığının 2.4 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.” İfadeleri kullanıldı.

Son dakika gelişmeleri güncel, kamu haberleri ve personel alım ilanlarını mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Mobil uygulamamızı ücretsiz indirmek için TIKLAYIN.

Kamuilanlari.com | ANKARA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir